Intervju: Listen To Girl

Konsertserien VÅRSØG har vi valgt å fremme norske albumaktuelle artister. Nå som Norsk musikkjournalistikk er på WWFs røde liste så vil vi gjerne slå et slag for artister som ikke blir headhuntet til å spille på en av Melodi Grand Prix sine dusinvise semifinaler. Selv om Listen to Girl nok kunne løftet det kunstneriske nivået slik Portugal gjorde i 2017. Det får blir med tanken, for i kveld finner du de som kunne ha vunnet Eurovision NÅR SOM HELST, på scenen på BLÅ! Vi kastet oss rundt og tok en prat med Ina Sagstuen

Intervju: Sten Ove Toft

Q: Gratulerer med et strålende album. Vi gleder oss til releasekonserten 4.april. Dette burde bli et indiefyrverkeri uten like. Hva kan vi forvente oss av denne kvelden?

A: Takk, vi er veldig fornøyde og stolte! Det er ett album hvor vi har latt kreativiteten få herske som den vil, invitert inn naboer og venner til å bidra og har drukket vørterøl og sunget inn i de sene nattetimene. Ett skikkelig DIY album da vi har spilt inn alt på egenhånd og tatt oss den tiden vi har fortjent til å jobbe med materialet og vi har vært inspirerte glade mennesker store deler av veien. Ut av det kom det ett skikkelig bra album! Derfor føles det ekstra godt!..
På Blå i kveld har vi med oss bandkolleger, familie og venner, hehe, med Magnus Skavhaug Nergaard på bass og Andreas Winther på trommer. Groovene sitter som hakke møkk?, så det blir ordentlig vår gjødsling i salen i kveld.. 🙂
I albumets ånd kjører vi på med fullt trøkk. Anthony Barratt som var med å lage Big Things musikkvideoen (sjekk den ut) skal styre lys. Det blir show.

Q: TORG, Monkey Plot, Susanna & The Brotherhood of Our Lady, Skadedyr og Propan! Dere har en finger med i det meste virker det som, men det meste har man tidligere fint kunnet plassere i det vi kaller for Dønn Åpen Klasse. Så hvordan oppstod Listen to Girl? Indiesulten kunne ikke temmes lenger?

A: Listen to Girl oppstod inni den åpne klassa på sett og vis. Vi møttes når vi var på vårt mest sultne, forskende og naive, sammen har vi vokst fra Girl til Listen to Girl og videre inn i livet og musikken, så vi har fulgt hverandre lenge. Hørt på mye av den samme musikken, hatt mange av de samme estetiske verdiene og tankene rundt musikk og kicka på hverandres musikalitet. Så det var en slags påtatt skjebne at vi skulle spille sammen – så har musikken blitt det den har blitt deretter. Selvom musikken i LTG er innenfor en låtforms “fire rammer”, så har vi holdt på innstillingen om at impulser og improvisasjon kan styre veien samtidig som musikken inneholder en slags finesse og detaljarbeid i skulptureringen av låtmaterialet. Derfor finnes det en slags ekstra nerve i musikken vår 😉

Q: Referanserock er en velkjent sjanger her på berget, men Audun Vinger-godkjent referansepop kan vi gjerne ha mer av. Hva vil dere si er de største inspirasjonskildene til Listen To Girl?

A: Post punk, bossa nova og indie folk..

Q: Vi lurer litt på albumtittelen – Long-Term World. Hva er det som er tanken bak den? Vi kan alle være enige at dette Tellus-opplegget begynner å dra ut på tiden. Er verden halvfull eller halvtom?

A: De poetiske tekstene gjenspeiler ofte albumtittelen, som for eksempel “Tired Eyes a Moon” – en abstrakt fremstilling av en ikke-så-abstrakt dystopisk fremtid, der mangelen på handlekraft i møtet med miljøutfordringene har satt sine spor. Elektro-folk sporet “Touchscreen Wisdom” er mer impulsiv og hopper uforutsigbart videre, som fra fane til fane på nettleseren, fra “ex machine” til “sugar sauce” og ender opp scrollende på en dating-app. Tekstuniverset kan også være drømmende og mystisk. “I’m a little too real, so I’m lost with your voice” i “Birds”….

Q: Inspirasjonskilder er én ting, men det er en stund siden dere spilte inn dette albumet, så derfor lurer vi litt på om dere kan gi oss noen tips til hva vi burde høre på nå om dagen? Sett bort fra Listen To Girl så klart

A: Hør på hverandre.. 🙂

Listen To Girl er høyaktuelle med det fin-fine albumet “Long-Term Word” utgitt på Earthly habit.
Lytt på det her: https://spoti.fi/2UtsbLV & kom i kveld på Listen to Girl / BLÅ!