Intervju: Deathcrush

Med konsertserien VÅRSØG har vi valgt å fremme norske albumaktuelle artister. Nå som Norsk musikkjournalistikk er på WWFs røde liste så vil vi gjerne slå et slag for artister som ikke har som mål å gå Staysman & Lazz i næringa … eller? Vi får leve i uvisshet inntil videre. i mellomtiden så leser du dette og går på releasekonserten 👉 Deathcrush / Alwanzatar + Next Life / BLÅ

Intervju: Sten Ove Toft

Q: Gratulerer med album! Råflotte greier må vi si. Det levnes ingen tvil om at det blir ekstraordinært på slippfesten på fredag. Uten å avsløre for mye her, men hva er det vi kan forvente oss? Er det noen kleskode f.eks?

A: Asså, vi kommer jo, så anything goes.. Som Daniel fra BLÅ sa, den EGO-videoen deres minner meg om første nachet jeg var på hos dere. Plutselig sitter en der med hatt og manualer, det står en gris i baren og Vidar løper rundt med kappe og kniv. Michael fra Viet Cong var veldig fin i paljett-topp for eksempel. Bernard fra Liturgy ble veldig fascinert av bukkehorn som accessorie. Chrome gikk for fjærboa og Cobain-briller. Det kan vi jo anbefale. Nå høres det ut som vi blender rett inn på Haus. føkk. Men altså, vi øver jo der så.. Freaks!

Q: Vi leste nettopp et intervju i Subjekt om gitarens comeback. Eller var et om dens kontinuerlige tilstedeværelse? Vanskelig å si. Strenginstrumenter finnes det flust av i Deathcrush-leiren i det minste. Det skal ikke stå på det. Men sett bort fra herjete øs pøs-rock, som er en del av merkevaren deres, så er det også mye inspirasjon som åpenbart er hentet fra andre steder enn denne avdøde rockemusikken. Trekk trådene for oss og geleid oss gjennom denne mangefasetterte floraen deres

A: Vi går ikke inn for odde kombinasjoner, for de er ikke odde for oss.
Alle tre har nok hatt strenge-basert musikk rundt oss fra fødselen, så det stemmer nok at det alltid vil være ryggraden. Det er vel derfor vi pleier å si at støyrock er grunnstammen, når folk lurer. Men Deathcrush er oss, og vi har aldri rendyrket opptrådte stier. Bare fordi vi er band, binder ikke det oss til en satt måte å lage låter på. Hvem sier at Eurodance ikke går opp med svart metal? Eller elektronikk ikke kan inspirere analog musikk?

Q: To av de beste bevarte hemmelighetene i Oslo vil vi påstå er Tomba Emanuelle (Emanuel Vigeland Museum) og Megazone i Møllergata. Begge tar de for seg de store eksistensielle temaene som ungdomstid, seksualitet, liv og død og generell elendighet. Der enkelte kultiverte artister velger å spille inn liveplater i mausoleet, så gikk dere for å døpe albumet deres for Megazone. Hva var bakgrunnen for det?

A:
Megazone, stedet Linn skjøt sin far syv ganger i ryggen. Trenger vi egentlig svare på spørsmålet når spørsmålene dine er så bra i seg selv?

Q: HAHA! Greit nok. La oss prøve litt til da: Det er vel få eller ingen norske rockeband som har turnért så mye som Deathcrush før de har sluppet sitt første album. Ikke vet vi altså, men la oss kalle det for en eller annen form for rekord. Det merkes også på lydbildet på Megazone at dere i aller høyeste grad har raffinert det å være et liveband. Er det bevisst, eller bare en naturlig muskelreaksjon?

A:
Haha, ja vi boikotta de albumgreiene til ingen forventa seg noe album lenger, og så tenkte vi hmm, vi skal ikke lage et album da? Vi lager det vi er, og vi elsker jo live-settingen, så bra at du hører det på plata.

Q: Euro Dance, Grunge, No Wave, Svart Metall, Støy og Hiphop. Det er en solid sjangerliste dere refererer til i presseskrivet. For oss som har lyst til å grave oss lenger med i materien, kunne dere gitt oss noen tips til hva vi burde sette på før vi kommer på releasekonserten på fredag?

A: Trykk på random-knappen!

La oss ta utgangspunkt i supporten for kvelden, NEXT LIFE og Alwanzatar. Den ene er hard, intens og kald. Den andre er dansbar, drømmende og speisa.

Hva med å sjekke ut Tirzah – Affection, Zinja Hlungwani – N’wagezani My Love, @CARPATHIAN FOREST – Journey through the cold moors of Svarttjern, ILoveMakonnen – I don’t sell molly no more, Essential Logic – Aerosol Burns, Tuxedomoon – No tears, Throbbing Gristle – United, Gala – Freed from desire, Butthole Surfers – Hey, Mordendo – Cut Hands Remix

Megazone er ute NÅ på Apollon Records og selges så klart på releasekonserten