KONSERT:

Årets lengste natt: Bendik Giske & Mykki Blanco

Dobbeltkonsert & klubb

Time, date & age restrictions 21:00 20+
Tickets Get tickets 375,—

Velkommen til Blå for å markere starten på Pride-uken og årets lengste sommernatt med Bendik Giske (NO) og Mykki Blanco (US).

Fundamentet for dagens klubbkultur og en rekke banebrytende musikksjangre har sitt opphav i den skeive kulturen, og vi har skeive og melaninrike pionéerer å takke for dansegulvene vi får danse sommernatten bort på. Kom og dans inn sommernatta med oss på Blå.

Bendik Giske (NO) er en artist og saksofonist som utrykker seg med kroppslighet, sårbarhet og utholdenhet. Hans album Surrender (Smalltown Supersound) ble mottatt med entusiasme av internasjonal presse og publikum da det kom tidlig 2019 med remixer av amerikanske Total Freedom, Lotic, britiske Rezzett og norske Deathprod. Giske tar for seg byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live, helt uten looping eller lignende, og omfavner sin menneskelige feilbarlighet. Som komponist har Giske skapt originale verker for dans og teater, og som utøver er han allsidig og trollbindende. Med pust, stål og muskler formidler Giske sine opplevelser gjennom saksofonen.

Takket være Mykki Blanco (US) sine liveshow som grenser til performance eller teater, er Blanco i dag en artist som nesten føles mer ekte og viktig å se live enn å høre på via strømmetjenester. Mykki Blanco er en amerikansk rapper, performanceartist, poet og aktivist. Blanco blander rap og poesi med påvirkninger fra trap, grunge, indie og punk for å skape en helt unik hiphop-sound og har samarbeidet med flere verdensartister som Madonna og Kanye West. På det siste albumet «Stay Close to Music» er Blanco mer personlig og rå enn noen gang og diskuterer temaer som feminisme, rasisme og queer pride.

Program

June

July

August

September

October

November

December

January