KONSERT:

Bendik Giske + Abraham Brody

Support: Áslaug Magnusdottir

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

BENDIK GISKE
Bendik Giske er en saksofonist og komponist som utforsker og eksperimenterer med de vide mulighetene ved sitt instrument, så vel som hans fysiske evner som utøver.

I en serie med opptak som slippes på Smalltown Supersound i 2019, inkorporer Bendik Giske lyder i rommet, det mekaniske aspektet ved saksofonen, med stemmebruk og pusting for å skape en lytteopplevelse inspirert av queer techno scenen som han er en del av.

ABRAHAM BRODY
Sangeren, komponisten og instrumentalisten Abraham Brody har blitt sammenlignet med moderne klassiske avant-garde komponister som ANOHNIs Anthony and the Johnsons project, Anna Von Hausswolff, og vår egne Susanne Sundfør.

Brody har sammarbeidet med artister som Marina Abramovic og Iva Bittova, blitt erklært av WNYC New Sounds som «Top Artist of 2017», så vel som som hyllet av Broadway World som «episk» når han mikser knusende atmosfæriske klassiske seksjoner, blendende elektronikk og synthesizere over fantasifulle, lidenskapelig gjennomsyrede lag av vokal.

Brodys komposisjoner er dypt påvirket av mytologien av hans litauiske røtter, så vel som nordisk elektronisk musikk.
Her på Blå vil Abraham Brody presentere deler av hans siste album “Crossings” som slippes i November, og ble spilt inn i Greenhouse Studios på Reykjavik.

Med seg på scenen har Brody fått med Áslaug Magnusdottir fra den kjente islandske gruppen Samaris.

Program

January

February

March

April

May

December