KLUBB:

BLEM FM x GQOM OH!

den hardeste og mest kompromissløse klubbmusikken fra Sør-Afrika!

Time, date & age restrictions 23:00 21+
Tickets Get tickets 120,—

BLEM FM x GQOM OH!

Griffit Vigo & Nan Kolè (GQOM OH)

Support:
DJ Melange
Geir Sky (Blem FM)
Skankin Earl (Kids Love Bass)

“gqomu iz da sound u get wen u drop a rock on tiles”

Den hardeste og mest kompromissløse klubbmusikken fra Sør-Afrika, Gqom, har tatt den internasjonale DJ-scenen med storm de siste årene. Med elementer av kwaito, tribal house, hiphop og techno, har Gqom utviklet seg til å bli en sjanger ulikt alt annet; Via townships og suburbs i Durban, hvor den mørke og hypnotiserende musikken opprinnelig ble laget for å spilles på raveparties og ut av taxier, har Gqom nå sertifisert sitt fotfeste på klubbgulv over hele verden. Fredag 8. juni er vi stolte av å kunne presentere den første rene Gqom-bookingen i Oslo, nemlig Durban-legenden Griffit Vigo og hans Gqom OH!-makker Nan Kolé.

Plateselskapet Gqom OH! ble startet opp av italienske Kolé i 2015, i håp om å gi sjangeren en sterkere infrastruktur samt forbedre utgivelsesvilkårene for de unge Durban-baserte artistene. Labelens første samlealbum «The Sound of Durban Vol.1» satte Gqom på verdenskartet, med bidrag fra «Gqom king» DJ Lag og hans nabolagskompis Griffit Vigo. Siden 2016 har Gqom OH! droppet 10 utgivelser, senest i vår med samleren «The Originators» – igjen frontet av ny musikk fra pionérene Griffit Vigo og DJ Lag, samt Rude Boyz, m. fl. Griffit Vigo har alltid vært en av de mest innflytelsesrike Gqom-artistene i Durban, og remasteren av hans ikoniske «Ree’s Vibe» har for lengst brutt ut av raves i hjembyen og blitt en internasjonal klubbhit for 23-åringen.

Begrepet «Gqom» betyr «tromme» eller «hit» på zulu, en passende beskrivelse ettersom produksjonene hovedsaklig består av harde synkoperte trommer, med minimalistiske innslag av chants og dyp, suggerende bass.

Support for kvelden er DJ Melange, Skankin Earl (Kids Love Bass) og G. Sky (Blem FM), som spiller fra 23-01 før Griffit Vigo og Nan Kole tar over boksen med straight up Gqom-sett til stengetid.

NTS Radio Gqom OH! Griffit Vigo special: https://www.nts.live/shows/gqom-oh/episodes/gqom-oh-23rd-march-2018

Program

January

February

March

April

May

December