KONSERT:

Avlyst! Bombino

gitarvirtuosen fra Niger kommer tilbake til Oslo!

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 300,—

Bombino er en av verdens viktigste gitarister, og det er på ingen på en overdrivelse!

Bombino ble født i 1980 i den nomadiske Tuareg-leiren Tidene like utenfor Afadez, Niger i en periode med millitærdiktatur og uro, og i en alder av kun 10 år flyktet han med sin familie til Algerie. Det var her Bombino skulle lære seg gitarkunsten gjennom timer med videoanalysering av heltene Jimi Hendrix, Mark Knopfler, Ali Farka Toure og Tinariwen. Syv år etter at familien flyktet landet skulle de returnere til Niger, og Bombinos karriere som profesjonell musiker var i gang.

Han har bergtatt oss i flere år med sin ekstentriske, lynkjappe og vanvittig fengende musikk. I dag finner vi innflytelsen fra ørken- bluesen som Bombino sammen med tureg legendene i Tinariwen har brakt frem i stadig større deler av moderne gitarbasert musikk. Og som Bombino på 90- tallet lærte seg alle triksene i boka fra Jimi Hendrix og Mark Knopfler, dypdykker dagens musikere inn i Bombinos enestående katalog av plater – det siste prakteksempelet i rekken er albumet ‘Deran’ fra 2018 utgitt på Partisan Records. Et album han med rette ble Grammynominert for, som første artist fra Niger noensinne.

Det er ikke lenge siden han gjestet Oslo, han har nærmest hatt klippekort hos Oslo World der den legendariske strømbruddkonserten på Cosmopolite i 2018 har gått inn i Norgeshistorien. Tuaregmusikkens svar Penguin Club konserten til Sex Pistols!

Strømbrudd skal vi nok ikke garantere denne gangen, men en høyst elektrisk og enorm opplevelse. Dét kan vi og Bombino garantere.

Program

February

March

April

May

December