OSLO WORLD 2019

Broen releasekonsert + Nattelys jamsession

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

Broen slipper sin nye plate, “Do You See The Falling Leaves?” på BLÅ under Oslo World . I tillegg til et konsertsett hvor Broen tar utgangspunkt i det ferske materialet sitt, møter de et knippe musikere, kuratert og ledet av Åsmund Skuterud, i en friere jamsetting senere på kvelden. Det er når tøylene er frie at musikerne i Broen trives best – og denne kvelden er det lagt opp til et sterkt og enestående møte med det evigekspanderende universet deres.

Broen
Det er lett å se seg blind på de mange ulike fasettene i kunstpopen til Broen – på den ustanselige sjangerleken med kunstrock, funk, hip hop og improvisasjon i den kritikerroste Bella Union-debuten “I ♥ Art” fra 2017, eller på det kommende albumet “Do You See The Falling Leaves?”, ute 18. Oktober. Man kan ta utgangspunkt i de ulike medlemmenes sentrale posisjoner i ny norsk musikk, med forgreninger til annen kunstpop, til jazz i forskjellige fasonger og til folkemusikk, både fra Norge og andre hjørner av verden. Slik kan man fortsette med å stable beskrivelser oppå beskrivelser, flette stikkord sammen – men det finnes også en kjerne her. Broen leter etter mening og samhold i en verden hvor individet settes under sterkt press. Musikken handler, dypest sett, om samarbeid og samspill. Om å finne andre rom, andre måter å møte hverandre på, som musikere og mennesker, enn det vi er blitt vant med i dagens virkelighet. Det kan høres ut som en munnfull – men mengden av ulike musikalske innfall som dukker opp i Broens univers kommer som en konsekvens av denne tankegangen.
Under releasekonserten på Blå under årets Oslo World fortsetter arbeidet i det Broen feirer utgivelsen ved å på nytt endevende sin egen musikk – og hvor de etter hvert fletter det sammen med nye møter med andre musikere i et jamsett som varer kvelden ut.

Nattelys
Oslos undergrunnsscene har i de siste årene vært preget av improvisert musikk på mange fronter. En rekke scener, konsertmiljøer og musikere har bidratt til utviklingen og et meget sentralt kjennetegn har vært flere toneangivende konsepter hvor improvisasjon møter dans. Mutual Intentions og Dugnad Rec. er eksempler på plateselskapmiljøer som utforsker ulike måter å koble klubben og improscenen. En annen viktig bærebjelke er rekken med konsepter drevet av Åsmund Skuterud – fra Koeju på Blå i sin tid, gjennom perioden som jamvert på Jazz in Khartoum, frem til i dag med Nattelys, hvor konstellasjonene hans spiller på flere forskjellige scener i byen. Kveldene preges av at musikere fra ulike hjørner av musikklivet møtes – folk med klassisk bakgrunn spiller med jazzmusikere, folk med annen landbakgrunn, som representerer andre musikalske tradisjoner, støter på musikere med røtter i norsk folkemusikk. Det grunnleggende premisset er at det er hundre prosent live fremført, men at det også skal kunne fungere som klubbmusikk. Å finne en måte å vise frem denne scenen også under Oslo World har vært en naturlig målsetning i år. Ikke minst på grunn av årets tema, utopier.
BLÅ, etter Broens releasekonsert, vil et utvalg musikere, blant annet bestående av frijazzsaksofonist Signe Emmeluth, jamveteran Oddrun Lilja på gitar og perkusjonist Bacary Sagna, sørge for en glidende overgang fra konsert til jam, hvor også musikerne fra Broen – alle nøkkelspillere på denne scenen – deltar.

Program

June

July

August

September

October

November

December

January