KONSERT:

Bror Forsgren + Dammit I’m Mad (SE)

Helstøpt popsnekkeri

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Da Bror Forsgren (Lionheart Brothers, Jaga Jazzist m.fl.) solodebuterte i 2015, var det ikke med hvilken som helst plate: På Jansen Records-utgivelsen «Narcissus» hadde han med seg et arsenal av musikere, samarbeidet med Trondheimsolistene og presenterte et orkestralt pop-verk, der tankene umiddelbart gikk til storheter som Scott Walker, The Beach Boys, Brian Eno og Ennio Morricone. Albumet ble svært godt mottatt i både norsk og utenlandsk presse, blant annet Financial Times, The Independent og Sunday Express. Forsgren turnerte i Kina og Japan, samtidig som albumet ble nominert til Spellemannprisen her hjemme.

Det siste året har han komponert i samarbeid med sitt nye, faste band, bestående av Fred Strand, Frantz Andreassen og Peder Simonsen. Gjennom iherdig arbeid i både øvingsrommet og studio, har de videreutviklet Bror Forsgren-soundet, blitt samspilte og begynt innspillingen av et nytt album. De aller første smakebitene kommer live til BLÅ 25 januar 2019.

 

DAMMIT I’M MAD

Det svenske avant-noise pop bandet Dammit I’m Mad slipper sitt selvtitulerte debutalbum hele ti år etter bandet først så dagens lys. Etter å ha møttes på Kungliga Musikhøgskolan i 2008 begynte Anton Toorell (gitar, tangenter) og Christian Augustin (trommer, perkusjon, synther) å lage musikk i Stockholmsforstaden Bredäng, fordi ingen av dem hadde råd til å reise hjem på sommerferie. For de som har fulgt med i Skandinavisk Jazz, Hardcore og Eksperimentell Musikk-scenene er ikke disse musikerne ukjente. Anton Toorell kan man høre med Norsk-Svenske Invader Ace , samt med Trondheim Jazzorkester & The Maxx . Christian Augustin er kjent fra det legendariske nordsvenske hardcorebandet Totalt Jävla Mörker, i tillegg til perioder med Cult of Luna og Norske Next Life . For disse musikerne har Dammit I’m Mad vært en langvarig lekegrind, og samarbeidet har resultert i utviklingen av et spennende album som er både pop, punk, noise, avant garde og elektronisk på en gang.

Program

January

February

March

April

May

December