RELEASEKONSERT:

Chain Wallet

Indierockerne skriver nytt kapittel med spill av album nummer 2

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 220,—

Chain Wallet er lyden av følelser i widescreen, musikalsk hintende til en tid da alt var i 4:3. Bandet plukker opp der den melankolske, disige og svært fengende debuten slapp, og vender tilbake med et enda rikere og mer definert lydbilde.

Der Chain Wallets debutalbum ble drømt opp i det regntunge Bergen, emigrerte bandet til en avsidesliggende koie på Borestranda på Jæren for å nedlegge grunnsteinen til “den vanskelige andreplaten”. Her, blant surfere og ensomme turister, ble No Ritual til.

Selv om du fortsatt kan ane noe Mary Chain her eller Johnny Marr der, etablerer Chain Wallet virkelig sin egen musikalske personlighet med dette albumet. Bandet har fått hjelp til å ekspandere lydbildet ytterligere av Chiara Cavallari fra det psykedeliske shoegaze-bandet FOAMMM. Selv sier de: «Vi har hatt lyst til å samarbeide med Chiara lenge, og hennes eteriske tilstedeværelse er heldigvis strødd utover hele dette albumet.»

Begge platene til Chain Wallet følger løse narrativ om en desorientert og vaklende protagonist. Debuten kretset rundt temaer som isolasjon, uforløste ambisjoner og tapre forsøk på å gi slipp på det som var. No Ritual utspiller seg i kjølvannet av denne krisen, i et åndelig limbo. Protagonisten jakter desperat nye symbolske meninger, men fortaper seg etterhvert i en annen virkelighet.

Albumet No Ritual slippes på Jansen Records 15. Februar 2019

(Foto: Øyvind Halsøy)

Program

January

February

March

April

May

December