OSLO JAZZFESTIVAL:

Colin Stetson

saksofoner !

Time, date & age restrictions 21:00 20+
Tickets Get tickets 320,—

Konsertstart 22:00
Dørene åpner 21:00

En helt egen liga

Colin Stetsons musikkarriere har vist seg å være like produktiv som den er rosverdig. Siden tidlig 2000-tallet har han fått et velfortjent rykte som en eksepsjonell musiker. Han er best kjent for sine powerhouse opptredener på saksofon, mesterlig på bass- og altsaksofon, men også på sopran-, tenor- og barytonsaksofon, og føler seg like mye hjemme med klarinett, fløyte, fransk horn og kornett. Man kan kanskje si at han befinner seg i en helt egen liga.

Siden hans tid på universitetet har Stetson spilt med en rekke konstellasjoner og prosjekter, blant annet hans egne Transmission (da: Transmission Trio). Det var derimot ikke før 2007 at han slo gjennom med albumet New History Warfare Vol. 1. 10 år senere ble han nominert til flere “album of the year”-lister med All This I Do For Glory (2017).

Stetsons natur er trassig målrettet, og hans svevende, sirklende soloer fremviser like mye sår ømhet som rå styrke. Dette er noe hans slående og mangfoldige bidrag til film, TV og dataspill kan bekrefte. Som den anerkjente DJ-en og journalisten Mary Anne Hobbs en gang sa: Colin Stetson er “en musiker som kan endre måten du tenker om musikk på”.

Colin Stetson (saksofoner)

Program

June

July

August

September

October

November

December

January