KLUBB:

Deena Abdelwahed (TN)

supp: RAG, DAHIR & DJDID

Time, date & age restrictions 23:00 21+
Tickets 120,—

Oslo World, Monstera og FRENCH EXPRESS presenterer en helaften med den tunisiske DJen og produsenten Deena Abdelwahed (InFiné) og franske RAG (Barbi(e)turix) på BLÅ, fredag 24. mai. Festen starter allerede klokken 20.00 på uteserveringen, med Dana Jdid bak spakene, før DAHIR/ONKOD starter klubben inne klokken 23.00.

20.00-23.00: DJdid (ute)
23:00-00:00: DAHIR / ONKOD (inne)
00:00-01:30: RAG
01:30-03:00: Deena Abdelwahed

Deena Abdelwahed (djset)
Deena Abdelwaheed startet sin karriere som en del av det tunisiske kollektivet World Full Of Bass – TN, før hun flyttet til Toulouse for å jobbe sammen med Arabstazy, der hun til slutt ble en del av anerkjente InFiné i 2016. Siden har hun spilt utallige gigs på blant annet Sónar Festival, Boiler Room, Villette Sonique, Wet for Me, CTM Festival, Room for Resistance, Saüle (Berghain) og Rewire Festival. Deena har utvilsomt satt Tunisia på det elektroniske musikkartet, men er i like stor grad en del av en globalisert generasjon musikere, oppvokst på internett, med landegrenser som et utdatert konsept. Både som DJ og produsent utforsker hun lyden av fremtiden, der hun benytter seg av musikalske elementer fra subkulturer verden over og beveger seg i et grenseland mellom klubbmusikk og avantgarde. Etter EP-en “Klabb” fra 2017, fortsatte Deena suksessen med albumet “Khonnar” i 2018 og remix-serien “Tawa” i januar 2019. Samtlige utgivelser er preget av Deenas tunisiske bakgrunn, hennes reise som verdensborger og artist, samt stadige oppgjør med stereotypier knyttet opp mot “vesten” og “østen”. Deena Abdelwahed bryter med kjente koder for techno og eksperimentell musikk og går i front for en generasjon som ikke ønsker å tilpasse seg satte kjønnsroller, som tar tilbake kontrollen over egen identitet, som skaper møtepunkter mellom nord og sør og som ikke minst er i front for vår tids kulturelle og musikalske dekolonisering.

RAG er en svært anerkjent DJ og booker i den parisiske undergrunnen, spesielt kjent for sine skeive klubbkvelder med det anerkjente kollektivet Barbi(e)turix, i Paris. Hun er også ansvarlig for bookingen av hovedscenen under Gay Pride Paris og med sin miks av house og minimal techno sikrer hun seg stadig spillejobber på klubber som La Machine du Moulin Rouge, Le Rex Club Paris, Le Cabaret Sauvage, Le Trésor, Le Transbordeur og Le Sucre. Hun er kjent for å samarbeide med scenografer, designere og musikere om spektakulære klubbkvelder og har også samarbeidet med anerkjente internasjonale musikere som Peaches, Ellen Allien, Miss Kittin, Red Axes og Chloé.

DAHIR / ONKOD
Dahir Doni er en dj & multimedia artist oppvokst i Mogadishu og basert i Oslo. Han er grunnlegger av KLUBB ONKOD som er dedikert til å levere kontemporær klubbmusikk fra sør for ekvator. På kryss og tvers av sjangre, rytmer, alt fra Afro House, Tech, Gqom, Kuduru til Baila og Funk, for å nevne ett par! Alt blandet med DIY elementer for å vise frem en ny og konfronterende personlighet som setter fri både kroppen og tale. KLUBB ONKOD har holdt seg aktive på klubbscenen i Oslo undergrunn og har vært å se på blant annet Dattera til Hagen, Revolver, Blå og Munchmuseet.

DJDID
DJdid starter festen på Blås uteservering fra kl. 20.00. Den syriske arkitekten fra Oslo via. Abu Dhabi er medlem av KLUBB ONKOD DJs og grunnlegger av det kvinnelige DJ-kollektivet 3rdSpaceFemme. DJ-setene hennes består av undergrunn, vintage og det hun selv kaller “contemporary post war music”, samlet sammen på reiser mellom Midtøsten og Oslo. I løpet av de siste årene har JDID blitt fast inventar på klubber som Revolver, BLÅ, SALT art & music og Parkteatret, samt festivaler som Arabiske filmdager, Film fra Sør og selvfølgelig – Oslo World.

Program

January

February

March

April

May

December