KONSERT:

Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists + The Young Mothers

En uforutsigbar kveld i spacejazzen og fripønkens tegn

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

DR KAY AND HIS INTERSTELLAR TONE SCIENTISTS

Glem den samlede cv’en til Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists, selv om den mer og mer ser ut som et kresent, men omfattende sammendrag av det aller mest spennende som skjer innenfor norsk åpen klasse-musikk og omegn. Det er uansett ikke slik at man kan tenke seg fram til hva dette er, eller hvordan det føles å se dem, av enkeltdelene. Har du sett Dr. Kay? Virkelig SETT dem? “Nei, men jeg har jo sett Large Unit, Gard Nilssen-trioen, greiene til Lassen, en del Mutual Intentions-greier, så, eh” FEIL SVAR. Eller, det vil si, godt jobba, hyggelig at du følger med, jævlig Bra Saker, alt det der. Men allikevel.

Og mens du er i gang, glem de åpenbare knaggene du kan henge dette bandet på, om enn for en stakket stund. Det er ikke det at den fargerike og mangefasetterte lisensen fra de afrofuturistiske storhetene ikke fremdeles ligger pent sammenbrettet i hanskerommet på doktorens intergalaktiske Toyota Yaris. Det er ikke det at det er irrelevant at den hovedåren har fått selskap av små postitlapper fra ulike verdenshjørner og tider, viktige sjangere som Fusion og Vanlig, steder som Øvre Blindern og radioteaterstudioet på NRK Marienlyst, barne-tv-figurer som Onkel Reisende Mac og (mer nylig) kulturelle undergrunnsfenomener som norsk wrestling.

Du kan bruke alle disse tingene til å skru det som skjer på en gig med Dr. Kay and his interstellar Tone Scientists fra hverandre, du kan ha rett, kanskje du til og med klarer å “avsløre” hva de holder på med, men du vil ha skjønt greia like mye som det å pelle fra hverandre en kulepenn og trimme fjæren gjør deg skikket til sommerjobb hos Bic eller Pilot. For pointet, min venn, er ikke å skjønne greia, men å bare bli med og se hva som skjer. Doktoren og kompani spiller for de tykke og de smale, for gamle og de unge. De spiller kanskje aller mest for de som synes de tre foregående avsnittene var fulle av urelaterbart vrøvl. Og det er jo de aller fleste. Så ta med deg mora di og åpn øra. Med litt flaks og litt velvilje får du høre hvorfor Blås egen vriompeisbooker Sten Ove Toft mener de er Norges (les: UNIVERSETS) beste liveband.

THE YOUNG MOTHERS

Telepatisk fripunk!

JAWWAAD TAYLOR (Houston) trompet, vokal – JASON JACKSON (Houston) saksofoner – STEFAN GONZALEZ (Dallas) vibrafon, trommer, vokal – JONATHAN HORNE (Austin) gitar – INGEBRIGT HA?KER FLATEN (Austin) bass – FRANCISCO ROSALY (Chicago) trommer

Bassist med stålfingrer i Atomic og The Thing. Lyrisk salmetolker med Håkon Kornstad. Ingebrigt Håker Flaten mestrer det meste som bassist, men han er også en komponist og bandleder å regne med. Da han flytta til Austin i 2009, begynte han umiddelbart å grave i det eklektiske undergrunnsmiljøet i Texas. Ikke lenge etter så The Young Mothers dagens lys, ett band med en sœrdeles uvanlig blanding av jazz, fri-impro, indierock, hip-hop og afrogroove, og i 2014 kom den kritikerroste plata “A mother’s work is never done”. “The Young Mothers er et kraftverk av et band. Over en dyp, hes og grovt groovende rytmeseksjon dundrer friimpro og punkete rap, Don Cherry-aktige utbla?sninger og knallhard afrobeat med flatt jern bortover den soniske freewayen. Dette er også Texas, dette er også Amerika: Den boblende, fresende lyden av en smeltedigel. ”Bandet gjorde i Mars 2015 en Norges turne med bandet Møster!. De har gjort flere USA turneer, og spilt på flere viktige Europeiske Jazzfestivaler som Saalfelden Jazzfestival, Jazz Em Agosto/Lisboa, Tampere Jazzhappening, Copenhagen Jazzfestival og Kongsberg Jazzfestival. Nytt album er innspilt og kommer ut i løpet av 2017.

«The Young Mothers closed the last night of Sonic Transmissions with a blistering set of Lone Star free punk that got the old jazz heads out of their chairs and the laconic hipsters moving like interpretive dervishes.» (The Wire).

 

Program

February

March

April

May

December