KLUBB:

François K (deep space/wave records)

Den legendariske djen kommer tilbake til Blå!

Time, date & age restrictions 22:00 21+
Tickets Get tickets 200,—

Etter en uforglemmelig helaften med François K på Blå for fire år siden er den legendariske produsenten og dj’en tilbake i Oslo for å seile Uttaskjærs med kveldens residenter, Pål «Strangefruit» Nyhus og Kent «Kentauren» Horne. Visualitetene tar brasilianeren João Doria seg av.

DISKO – TEKNO – DUB
Få mestrer så mange ulike musikalske landskap med like stor treffsikkerhet og nytenkning innenfor sine fag som vår amerikanske, franskarmenske venn, François Kevorkian.

Denne kvelden er han utfordret til å ta oss med på et sett ikke ulikt det man kan oppleve på hans egen klubbkveld DEEP SPACE i New York. Her blander han klassisk disko og organisk house med futuristiske og dubby lyder, tekno og rock med psykedeliske elementer. Bli ei overrasket om Jimi Hendrix’ vrengte gitarer finner sin naturlige plass i dansebonanza’n.

Hør en noe mer tilbakelent utgave i hans månedlige firetimerssett WORLD OF ECHOES på Gilles Petersons Worldwide FM. Her med Dmitri From Paris som gjest: https://worldwidefm.net/show/world-of-echoes-francois-k-11/

PARADISE GARAGE
FK er flasket opp som platerytter på klubber som Studio 54 og Paradise Garage fra midten av 70-tallet, og på David Mancuso’s The Loft. Han har skrudd lyd på utgivelser med artister som Kraftwerk, King Crimson, Eurythmics, Yazoo, U2, The Cure, Diana Ross og Depeche Mode. Han startet sitt eget plateselskap Wave Records der houseklassikere som Time & Space og Hypnodelic ble til mot slutten av forrige årtusen.

Det nå nesten mytiske klubbkonseptet Body & Soul, som François K drev i mange år i lag med Joe Claussell og Danny Krivit, ble brukt som peilepinne for dansescenen gjennom 90- og 00-tallet.

STRANGEFRUIT (MUNGOLIAN JETSET)
Pål “Strangefruit” Nyhus er en bauta og levende legende innenfor norsk klubbkultur. Som dj har han gjennom tre tiår geleidet generasjoner av danseglade med konstant supply av kvalitetsrik dansemusikk i de fleste sjangere, samt gjort seg bemerket som plateprater i NRK Radio, dj-musikant i Nils Petter Molvær’s Khmer ensemble, produsent og co-pilot med Mungolian Jetset.

Pål er en evigaktuell dj med et enormt register å spille på. Settene hans er gjerne reiser inn i klubbhistorien vevd sammen på kontemporært vis. Dette ble han nominert til Natt & Dags Oslopris for, i kategorien “Årets Liveopptreden”, da “Mixed”-plata han ga ut i 1996 ble fremført på Øyafestivalen i 2015.

KENT HORNE (CLASSIC ALBUM SUNDAYS)
Mannen bak lytteklubben Classic Album Sundays i Oslo. Kjent som notorisk platesamler og en av våre mest spennende og durkdrevne djs siden midten av 90-tallet. Som ekte eklektiker med hang til det avantgarde spinner han deg silkemykt inn i sitt sjangerlabyrintiske edderkoppnett.

Kent er utdannet arkitekt og vet nøyaktig hvordan dette gjøres, her veves tråder fra jazzen og rocken inn i elektroniske eksperimenter, housemusikk og slem verdensdisko. Musikken han spiller er som ham selv; særdeles gjestfri og inkluderende, men samtidig med mørke kroker, skarpe kanter og eimen av blod i rytmikken.

JOÃO DORIA
Opprinnelig fra Rio de Janeiro, jobber til daglig med visuelle uttrykk fra sin base i Oslo, og underviser over hele verden. Når han er med Uttaskjærs benytter han video, bilder, farger og geometriske former på ulike flater i rommet i samspill med musikken, nærmest som små kommentarer til lydene vi hører.

João har vunnet priser for sitt grafiske arbeid. For å sitere Grafills jury i 2015: “Uttrykket er sterkt og direkte, rått og uhøytidelig, [som vil] ta oppmerksomheten din og suge deg inn”.

Program

February

March

April

May

December