KLUBB:

Fredfades (Mutual Intentions) + Jamie Tiller (Music From Memory)

house / techno

Time, date & age restrictions 22:00 20+
Tickets 150,—

Lørdag 01. april.
Doors: 22:00
CC: 150,-

En nokså legendarisk all-nighter i vente! Fredfades har blitt et fast arbeidsjern i DJ-boothen vår. Både alene, med Mutual Intentions gjengen og eller sammen med internasjonale venner og bekjentskaper. Med seg denne gangen har han Jamie Tiller fra Music From Memory. Sammen stod de for det som må ha vært en av svetteste kveldene i Vancouvers klubbhistorie noensinne, da deres seks-timers B2B session gikk ned på den (ulovlige) undergrunnsklubben Paradise.

Opprinnelig fra London, flyttet Jamie til Berlin etter en lang periode der han bodde i Amsterdam og startet opp plateselskapene Music From Memory og Second Circle sammen med sin gode venn Tako Reyenga. Til sammen har de gitt oss snart hundre stykk ulike re-utgivelser og nyinnspillinger av elektronisk groovemusikk og ambient. Han startet nylig også opp Basic Spirit sammen med Tornado Wallace, et plateselskap der de gir ut sine egne produksjoner. I tillegg er han en del av crewet som startet opp Red Light Records, som med stolthet kan si at de var de første som brakte Sør-Afrikansk housemusikk på banen igjen for første gang etter nittittallet.

Den kontemporære lyden av house og techno har blitt farlig generisk. Det er vanskelig å vite om man skal le eller grine, og det er lett å kjede seg i hjel, både i platebutikker og på klubb. Festivalprogrammene fylles til randen med mediokre DJ’s som ikke aner hvem hverken Tyree Cooper eller Vito Ricci er. Hva er det Fred og Jamie har til felles? De ramler begge midt i mellom house/techno og “digger” segmentene, da de begge bruker mye av sin fritid på å finne frem til obskur og bortgjemt klubbmusikk på CD eller vinyl-format før andre DJ’s setter kloa i det. Jamie er en av de dyktigste i vår tid hva gjelder den slags, og dette bevises godt nettopp med Tillers aller nyeste prosjekt, en samler han gav ut på Music From Memory i fjor med navnet “Virtual Dreams” som tar for seg house, techno og trance musikk med en tvist ambient fra perioden 1993 til 1997. Denne anbefales på det varmeste!

Vi sees på BLÅ.

Enn så lenge kan du ta en titt på disse:

https://soundcloud.com/jamietiller
https://soundcloud.com/fredfades
https://www.musicfrommemory.com
https://mutualintentions.bandcamp.com

Program

March

April

May

December