KONSERT:

Hurula + Hilma Nikolaisen

Sveriges nye mørkemann

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 240,—

Hurula, som har blitt en av Sveriges mest kritikerroste og populære rockeartister de siste årene og har av Dagbladet blitt omtalt som «Sveriges nye mørkemann». Hurula følger opp en god og lang svensk rocketradisjon som har gitt oss kompromissløse og melankolske storheter som Thåström, Ebba Grön og Broder Daniel.

Bak navnet finner vi 38-åringen Robert Hurula fra Luleå i Nord-Sverige som før han gikk solo var en del av det massive hardcore-miljøet i Umeå og turnerte verden rundt som frontmann i band som The Vicious, Regulations og Masshysteri.

Debutalbumet Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slo ned som en poppunkbombe i 2014 både hos kritikere og publikum og fikk totalt 4 grammis og P3-guld nominasjoner og ble kåret til årets rockealbum i svenske Gaffa.

Oppfølgeralbumet “Vapen till dom hopplösa” ble sluppet høsten 2016 og er en mørk berettelse om et Sverige som ikke fungerer som det skal. Der andre artister blir rundere i kantene når de blir allemannseie så har Hurula gått stikk motsatt både i forhold til lydbilde og sitt tekstlige univers. Albumet fikk også veldig gode kritikker i Norge, blant annet terningkast 6 i Stavanger Aftenblad og terningkast 5 i Dagbladet, Gaffa og Musikknyheter.

I vår slapp Hurula en ny EP med tittelen «Oss är allt» produsert av Per Hägglund som var en av originalmedlemmene i Imperiet og er Thåströms låtskrivermakker.

«Sveriges nye mørkemann» – Dagbladet

«Hurula er lydsporet til et Sverige i brann « – Stavanger Aftenblad

«I møtet mellom vakre toner og stygg virkelighet oppstår kunsten som gjør opphavsmannen til en av de mer spennende artistene i Skandinavia for tida.»  – Musikknyheter

 

HILMA NIKOLAISEN

Hilma Nikolaisen tok Norge med storm da hun slapp sitt debutalbum ”Puzzler” i desember 2016. Nå er hun snart tilbake med ny musikk!
“Puzzler” var Hilma Nikolaisens spellemannsnominerte debutalbum, som siden utgivelsen i desember 2016 har bergtatt Norske anmeldere, imponert internasjonale magasiner som Uncut, Shindig! og The Independent, og spredd seg som ild i tørt gress hos musikkelskere over hele verden.

Med fullt band i ryggen har hun det siste året spilt konserter over hele Norge og spilt på de store festivalscenene. Konserten under Øyafestivalen står nok igjen som et av de store konsertøyeblikkene i 2017, og vi gleder oss over at Hilma snart er klar for å turnere igjen. For øyeblikket er Hilma i studio for å fullføre innspillingen av sitt andre album.

Program

January

February

March

April

May

December