LITTERATUR:

Ingvar Ambjørnsen og Elling

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 325,—

Del 1 av Ingvar Ambjørnsen og Elling er flyttet fra Vulkan Arena til Blå.
Billettene som allerede er kjøpt gjelder fortsatt. Både ordinøre billetter, og billetter inkludert mat i mathallen.

Ingvar Ambjørnsen tar med seg Elling og bloggen hans ut på turné, og over to kvelder på Vulkan Arena får vi oppleve Ambjørnsen og hans folkekjære karakter til et intimt møte med publikum. Forestillingene er ulike, da det leses fra forskjellige deler av bloggen.

“Jeg har aldri gjort dette før, så jeg er spent på hvordan publikum tar meg i mot. Jeg skal sitte helt alene på scenen, med min egen lille Elling-forestilling, men jeg ser fram til å møte publikum på en fin og nær måte”- Ingvar Ambjørnsen

ELLING VENDER TILBAKE
Det er mange år siden vi har sett noe til Ingvar Ambjørnsens romanfigur Elling, men nå er han tilbake. Mørkere og mer dyster. Og ikke minst, han er blitt blogger.

For 16 år siden erklærte Ingvar Ambjørnsen at han var ferdig med Elling.
– Jeg trodde virkelig at jeg var helt ferdig med ham, men plutselig så var han der igjen, etter alle disse årene, med sin litt sånn sutrende stemme. Det kom svært overraskende på – jeg var overhode ikke forberedt, sier Ingvar. – Vanligvis tenker jeg at det ikke går an å grave opp gamle lik, men da jeg begynte å få de første livstegnene fra ham, så var han seg selv så lik, og jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg likte å ha med ham å gjøre igjen.

Elling nærmer seg 60 år, har oppdaget Internett.
Han bor nå alene, i en mørk og dyster kjellerleilighet i en bakhage på Grefsen i Oslo. Han er kanskje mer ensom enn noen gang, men han har oppdaget nettet, og har begynt å blogge om stort og smått sier Ingvar.
– Det var på høstparten i 2013 at jeg begynte å få de første bloggene fra ham. Helt plutselig, og absolutt ikke planlagt. Men jeg har jo en ganske rar jobb, og det gjelder jo å være lydhør for det som dukker opp. Han er en like stor nyhetsnarkoman som før, og like interessert i populærvitenskap. Derfor er bloggformatet perfekt for ham.
Bloggen til Elling sirkler delvis rundt ting han er opptatt av. Ting han har lest, sett og hørt. Men innimellom er han også mer privat.
– Elling er jo like gammel som meg, det betyr at han nå er nesten 60, og da får man en del tanker om sin egen barndom og ungdom – som man ikke har som 32-åring, slik Elling var i den første boken. Uansett – det er sterke tekster han leverer. – Jeg har lest høyt fra bloggen til Elling for noen få folk, og de reagerte mye sterkere enn jeg selv gjorde. De var helt på gråten. Men det er også mye humor, lover forfatteren. – Elling har skrevet en morsom blogg!

Til nå har Ambjørnsen cirka 200 sider med helt ferskt materiale i form av Ellings blogginnlegg, og nå kan vi få et meget personlig møte med teksten. Sammen med forfatteren selv. Over to kvelder skal Ingvar Ambjørnsen ta med seg sin folkekjære karakter til et intimt møte med publikum. Publikum har en både interessant og morsom kveld i vente!

Program

December

January

February

March

May