KONSERT:

Utsatt: Jenny Hval

ny dato lørdag 25. august

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Jenny Hval har siden sitt debutalbum i 2006 utviklet en helt egen måte å formidle det som kan kalles intime lydlandskap. For henne er språket sentralt, alltid revet mellom det sårbare, det eksplosive og total ydmykelse. Hun står bak en rekke kritikerroste utgivelser de siste årene. Hennes samarbeidsalbum “Meshes of Voice” med Susanna Wallumsrød vant Spellemannsprisen i kategorien Åpen Klasse 2014.

Hennes to soloalbum, “Innocence Is Kinky” (2013) og “Apocalypse, girl” (2015) har blitt hyllet i internasjonal presse for sin fascinerende bruk av stemme, unik fremførelse og utradisjonelle arrangementer som henter elementer fra poesi, fiksjon, performance art og film. Gjennom sine sylskarpe tekster kaster hun nytt lys på uuttalte og ofte ubehagelige temaer omkring kjønnsroller og identitet.

Men det albumet som kanskje har vært mest definerende er 2016s “Blood Bitch” som foræret Hval med Nordic Music Prize for årets beste album og nominasjoner for Årets Indie, Tekstforfatter og Album i Spellemannprisen.

I livesammenheng er Jenny Hval en av Norges fremste artister og denne kvelden på BLÅ blir like magisk som intim. Dette er noe ingen burde gå glipp av.

Program

January

February

March

April

May

December