ØYAFESTIVALEN:

Klubbdagen 2018

7 band - hele kvelden!

Time, date & age restrictions 18:00 20+
Tickets 150,—

Gratis med festivalpass – 150kr uten

18:30 Listen To Girl
19:30 Kristian Torgalsen
20:30 Oilskin
21:30 Spurv
22:30 Selmer
23:30 Company Ink
00:30 Bendik HK

LISTEN TO GIRL
Forlokkende låtskriving, nyskapende tankegang, drivende gitar og to stemmer som smelter sammen oppå eller driver av gårde på egenhånd er kjernen av duoens unike uttrykk. Influert av eksperimenterende storheter som Yo La Tengo, Gal Costa, Jenny Hval og Beck er Listen to Girl et forfriskende bidrag til musikkscenen.

“Sounding out of step and out of time from many of the Nordic guitar and pop scenes, it’s this uniqueness which makes them such a refreshing act.” – Line Of Best Fit (UK)

“Det er stemmene som er magiske: Duoen synger ofte sammen, og stemmene er på et vis like, alt kunne vært sunget av ham og henne, og de glir inn i hverandre på helt unike måter.” – Morgenbladet, Marius Lien

KRISTIAN TORGALSEN
For Kristian Torgalsen handlet livet om å skate og stå på snowboard. Da en skade satte en stopper for det, begynte Oslo-gutten å lage låter for å døyve kjedsomheten. Låtene ble så bra at landets beste musikere og produsent Martin Horntveth ville være med på laget noe som endte i fjorårets mest omtalte debutalbum.

 

OILSKIN
Oilskin er det nihilistiske og sleazy sideprosjekt til Linn og Vidar fra Deathcrush. Istedenfor sistnevntes dekonstruering av rock får vi med dette prosjektet en haug med hjemmelagde synther og generelle duppeditter som lager tung og dronete industriell ambient med rytmer fra en klubb på «bad trip» og vokal som setter både deg og skapet ditt på plass.

 

SPURV
Er det et band som er i vinden for tiden så er det uten tvil Spurv [sic]. Med sitt nye album spurv har de klart mesterstykket å være tro mot den instrumentale postrock-sjangeren, men samtidig levere låter som føles vitale og nyskapende.

 

SELMER
Selmer er et band som beveger seg i et lo-fi landskap, og lager sjarmerende indie pop/rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet.
Bandet, som startet for alvor sommeren 2017; har allerede rukket å spille på Øyafestivalens bibliotekscene, blitt trukket ut av by:Larms demo-jury og solgt ut sin Sunday Digestive konsert på Parkteatret i Oslo. Nå er Selmer klare for et nytt år.

I januar signerte de med Playground Music Scandinavia, og er igjen aktuelle med sin andre singel «Palm Tree». Selmer leverte to kritikerroste konserter på by:Larm, med blant annet terningkast fem i aftenposten.

«Det er på tide å få øynene opp for det norske bandet Selmer.»
– Gaffa Norge

«Gitarsoloen på tampen av konserten, og egentlig alt før det, fikk meg til å smile masse og sørget for årets Bylarm-minne for min del. Nytt materiale kan ikke komme fort nok.»
– P3

COMPANY INK
Company Ink er en Trondheims-basert duo bestående av Daragh Wearen Murphy og Axel Olsen, som begge kommer fra totalt ulike musikalske bakgrunner. Daraghs funky basslinjer og melodiske gitarriff gir tydelige nikk mot 80-tallets gitarpop og post-punk, mens Axel kanaliserer attituden til punk og hip hop via sine programmerte beats og nihilistiske tekster. Resultatet er både kompromissløst og hemningsløst fengende. Ny single kommer 8. juni!

 

BENDIK HK
Bendik HK er på ingen måte en ukjent musiker. Som trommis har han spilt med en rekke kritikerroste artister de siste årene, som Pantha du Prince, Ivan Ave, Gundelach, Nils Bech, Hanne Hukkelberg og Charlotte Dos Santos. Som soloartist lager han elektronisk klubbmusikk som trekker veksler på både house, techno, collage og ambient. På særegnet vis utforsker han klang, kontinuitet og nostalgi – på dype basstrommer i bunn og rytmiske synth-akkorder i topp. Til nå har Bendik HK sluppet to låter, og det er ventet at det vil komme enda mer ny musikk i løpet av sommeren.

Program

February

March

April

May

December