ØYAFESTIVALEN 2019:

KLUBBDAGEN 2019

7 BANDS ON ONE NIGHT!

Time, date & age restrictions 18:00 20+
Tickets Free

free with / 150kr without pass

18:30 Tuvaband
19:30 Kari Harneshaug
20:30 U-FOES (official)
21:30 Hôy la
22:30 Daufødt
23:30 Melkeveien
00:30 TACOBITCH

TUVABAND
Høsten 2018 ga Tuvaband ut sitt debutalbum «Soft Drop» som bestod av knitrete skisser. I 2019 gir Tuvaband ut sitt andre album hvor hun presenterer sin nye, støyete live-lyd med fullt band. Det nye albumet høres ut som en blanding av grunge og hennes tidligere utgitte musikk, blandet med litt shoegaze,punk og pop.

KARI HARNESHAUG
Med sin genuine og bunnsolide fremtreden er Kari Harneshaug en artist som omtales som en skjult skatt i musikk-Norge. Hun har en rekke kritikerroste utgivelser bak seg og blir stadig sammenlignet med storheter som PJ Harvey og Nick Cave. Kari Harneshaug er
ute med ny musikk om dagen og singelen Iron sky gir store forhåpninger til plata som kommer til høsten!

U-FOES
Ut av asken til hardcorebandet Silence the Foe stiger lille U-FOES – de er bare tre mann med en gitar, slagverk og vokal, men er desto mer hardtslående. U-FOES låter som om Melvins, Torche og Slayer hadde fått et uekte barn i absintfylla og satt i skogen for å dø. Der andre band pøser på med gitarer og effekter, har U-FOES kokt det ned til essens: Rene, mørke riff, desperat vokal, hard rytmikk, store trommer og mektig gitar som kommer brølende mot deg lik en sulten Tyrannosaurus Rex. Dette er primalmusikk. Eller snarere prekærmusikk – det du vil overleve på en natt i helvete. U-FOES består av medlemmer fra band som Jaga Jazzist, Shevils, Silence The Foe, The Lionheart Brothers og Bror Forsgren.

HOY LA
Hôy la er den københavnbaserte trønderske produsenten Ingri Høyland, som på kort tid har blitt et navn på den skandinaviske undergrunnsscenen. Selv om hun fortsatt er et relativt ubeskrevet blad her i hjemlandet hennes, går det gjetord om dette geniet i det københavnske musikkmiljø. Live skaper Hôy la et dystopisk, følsomt og insisterende univers, som er like bløtt som det er mørkt og forførende. Ingris kjølige og tilbakelente vokal er blitt sammenlignet med kunstnere som Beth Gibbons og Björk. Hôy la er aktuell med EPen X Heads.

DAUFØDT
Med attituden og intensiteten som tatt utifra hardcorens gullalder og popteften til gamle mestere, leverer Daufødt en eksplosiv pakke av tighte riff, tung driv og et massivt lydbilde. Med inspirasjon fra alt mellom hardcoreband som Bad Brains og Warthog til popmesteren Paddy Mcaloon, har de i løpet av kort tid gjort seg fortjent til statusen som et band å følge med på undergrunnsscenen i norsk rock.

MELKEVEIEN
Melkeveien er alter egoet til Hamar-baserte Kristian Møller Johansen. Ut over det å ha en solid merittliste som soloartist i både inn- og utland, blir Melkeveien tidvis et trehodet troll med John Birkeland Hansen på trommer og Embret Johnsen på tangenter. Som trio har de senest i vår lagt en norgesturnè bak seg, og er aktuelle med singlene «Hockey Pizza» og «Thirst Issues».

TACOBITCH
Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av ambisiøse mennesker som er lei av å ikke ha det gøy! Musikken høres litt ut som musikanter som har lyst til å spille triangel, men foretrekker at triangelen høres ut som innsiden av vulkanen Katla på Island. Det betyr ikke nødvendigvis at profilen er sint eller pessimistisk, men heller feststemt, teatralsk og sporty. Are we humami jumami or are we dancer.

Program

February

March

April

May

December