LITTERATUR:

Litteratur på BLÅ: Ekko

Samtale med Lena Lindgren

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

“Sosiale medier er identitetsteknologier, og derfor blir mennesket eksistensielt avhengig av dem. Mediene påfører et identitetstap som de samtidig døyver. De blir giften og medisinen på samme tid.”

Dette skriver Lena Lindgren i boka “Ekko. Et essay om algoritmer og begjær”.

Hva er det med oss mennesker som gjør at vi blir så avhengige av å speile oss i andre? Hvorfor lar vi oss trekke inn i en verden vi vet livnærer seg av nettopp vår tid og vårt begjær? Og kanskje enda viktigere: Hvordan har vi havnet i en situasjon der en liten gruppe mennesker tjener enorme summer på at vi alle sitter og scroller?

Med politikken, mytologien og psykologien i bagasjen, tar Lindgren oss med på en reise gjennom Silicon Valley, oppmerksomhetsøkonomiens vugge. Litteratur på Blå fortsetter reisen, og inviterer til en litterær, politisk og filosofisk samtale om noen av vår samtids viktigste spørsmål.

___

Lena Lindgren (f. 1969) er til daglig politisk kommentator i Morgenbladet. “Ekko. Et essay om algoritmer og begjær” kom ut i 2021, og vant den prestisjetunge Brageprisen for beste sakprosa.

___

Samtalen ledes av Regine Torbjørnsen fra redaksjonen.

Dørene åpner kl. 19
Samtalestart kl. 19:30
Cc: 50kr
ID: 18 år

Program

March

April

May

December