LITTERATUR:

BLA på BLÅ

Panelsamtale og lansering av årets første nummer

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Free

Velkommen til lansering av BLA #1/23! I samarbeid med Litteratur på Blå feirer vi det nye året og det nye nummeret med å invitere kjente og ukjente til Blå.

Årets første BLA har fått temaet «Verdi». Her tolkes ordet både moralsk, politisk og økonomisk – med tekster om blant annet penger i litteraturen, verdenssyn hos Joseph Conrad og litteraturens egenverdi. I tillegg byr vi på både kritikk og metakritikk, entusiastiske essays, poetikk og publisering av et forsvunnet intervju.

Panelsamtale: Litteraturens slutt eller dommedagsfortellingenes slutt?

I 2021 skrev den svenske litteraturviteren Sven Anders Johanson boka «Literaturens slut». Men som han sier i et intervju i nyeste BLA: Kanskje burde det vært et spørsmålstegn etter tittelen? For litteraturen lever vitterlig, men i hvilken stand? I hvilken form?

For å fortolke og forstå hvordan det står til i det litterære feltet anno 2023, inviterer vi kritiker og tidligere BLA-redaktør Live Lundh og kritiker og oversetter Preben Jordal opp på scenen for å snakke om ståa i lys av Johansons bok. Sammen med BLApodd-vert og NRK-kritiker Jonas Hansen Meyer og BLA-redaktør Eirik Riis Mossefinn skal de gi et svar på om vi skal ha spørsmålstegn eller utropstegn etter «litteraturens slutt» – eller om vi bare skal sette en strek over hele begrepet.

Dørene åpner 19, og panelsamtalen starter 1930.
Vi i Bokvennen Litterær Avis gleder oss til en verdifull kveld i gode bokvenners lag!

Program

March

April

May

December