LITTERATUR PÅ BLÅ:

Hvor er Sentral-Europa?

Samtale: Hvordan påvirker de gamle grensene de europeiske landene i dag?

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Free

Hvordan påvirker de gamle grensene de europeiske landene i dag? Hva slags bilde av Sentral-Europa blir formidlet til oss i Norge og hvordan er det preget av geopolitisk nærhet og interesser? Henger vi igjen i en «øst/vest-tenkning»?

I denne samtalen vil vi diskutere på hvordan gamle og nye, synlige og usynlige grenser, preger det kulturelle landskapet i dagens Sentral-Europa.
Hvilken rolle har kulturelle uttrykk, særlig litteraturen, som en brobygger og formilder av kultur, andre tenkemåter og erfaringer av dagens Europa?

I panelet:

STEINAR LONE – Skribent og oversetter (fra rumensk, italiensk og fransk). Har oversatt den rumenske forfatteren Mircea Cărtărescu til norsk.

INGRID BREKKE – Journalist i Aftenposten og forfatter av bøkene «Da øst ble vest. Livet i Europa etter kommunismens fall» (2014) og «Angela Merkel – et europeisk drama» (2016).

(Panelet oppdateres!)

Etter samtalen vil redaksjonen lese opp utdrag fra sine Sentral-Europeiske litterære favoritter i norsk oversettelse.

Det blir musikk med sentral-europeiske vibes fra DJ Arne Berg, kjent som programleder av verdensmusikkprogrammet «Jungeltelegrafen» i P2! Du kan også få med deg fotoutstillingen “Mennesker og muligheter”, og bokstand med masse gode tips om lesestoff fra Sentral-Europa!

Arrangementet er en del av Kulturrådets konferanse: Over alle grenser – kultursamarbeid i Europa

Program

February

March

April

May

December