LIVESTREAM PÅ EN FREDAG:

Litteratur på Blå

debatter, samtaler og intervjuer

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Free

Litteratur på Blå er tilbake! Vi sender samtaler om litteratur, filosofi og kunst direkte fra Brenneriveien, på tirsdager, til samme tid. Første samtale er et intervju med forfatter Zeshan Shakar om Oslo by og identitetsskaping.

Zeshan Shakar kom ut med Tante Ulrikkes vei på Gyldendal forlag i 2017. Boken fikk bred medieomtale, og den sikret forfatteren Tarjei Vesaas debutantpris. Nå kommer han til Litteratur på Blå.

Tante Ulrikkes vei er den hypermoderne brevromanen som ble foreslått sendt til alle medlemmene i den sittende regjeringen. Romanen sier en hel del om segregeringen av Norges befolkning, politikernes retorikk og mediedekningens negative konsekvenser. Mye av handlingen i romanen er situert på Stovner, en bydel i Oslo, en selvstendig stat, en blodflekk på kartet. Mo og Jamal forteller om forhandling om identitet og en hverdag i mulighetenes land. Men hvem er dørene egentlig åpne for? Hvem er man når offentlige stemmer kniver om å definere en? Hvordan preger nasjonale narrativ et lands befolkning? Hvilket Stovner er det vi ønsker oss? Vi diskuterer hvordan ulike fortellinger, både personlige og kollektive og særlig om geografisk tilknytning, kan styre hvem vi er.

Samtalen blir ledet av Joakim Tjøstheim fra redaksjonen.

Program

January

February

March

April

May

December