JA, PÅ EN FREDAG!

Litteratur på Blå

Minner om fremtiden: Siri Hustvedt og Karin Kukkonen i samtale

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Litteratur på Blå har æren av å invitere til en samtale med forfatter Siri Hustvedt om hennes nyeste roman, “Minner om fremtiden” (“Memories of the Future”), og hvor den plasserer seg i hennes forfatterskap og nyere litterære strømninger.

I “Minner om fremtiden” leser vi om den 63 år gamle forfatteren SH som finner sin egen dagbok fra det året hun 23 år gammel flyttet til New York, direkte fra Minnesotas prærie. Det ble et skjellsettende år for den unge kvinnen der hun vandret rundt på Manhattan, fattig, sulten og med vid åpne sanser. SH bor i en dårlig leilighet i et slitent strøk. Vegg i vegg bor Lucy Brite, en plaget kvinne. Fortelleren blir besatt av å finne ut hvem Lucy er og hva som er galt. SH er ofte rasende – for ikke å bli sett, å bli tatt for gitt, å bli oversett, å bli fortalt hva som er riktig og galt for jenter. Dette er, i beste Hustvedt-tradisjon, en feministisk roman.

Samtalen ledes av Karin Kukkonen, professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har blant annet skrevet boken “A Prehistory of Cognitive Poetics: Neoclassicism and the Novel” og leder forskningsgruppen “Litteratur, kognisjon og følelser” ved UiO.

Om forfatteren
Siri Hustvedt står bak fire essaysamlinger, syv romaner, en diktsamling. I 2012 ble hun tildelt The International Gabarron Prize for Thought and Humanities. Hennes roman “Denne flammende verden” (“The Blazing World”) ble nominert til Man Booker-prisen og vant The Los Angeles Book Prize for Fiction i 2014. Hustvedt har en doktorgrad i engelsk litteratur fra
Columbia University and underviser ved Dewitt Wallace Institute for the History of Psychiatry på Psychiatry Department of Weill Medical College of Cornell University. Bøkene hennes har blitt oversatt til mer enn 30 språk.

Arrangementet er et samarbeid med forskningsgruppen “Litteratur, kognisjon og følelser” ved Universitetet i Oslo. LCE er et tverrfaglig prosjekt som fører litteraturvitenskap, lingvistikk, psykologi og nevrovitenskap sammen i en felles samtale om litteratur.

Dørene åpner kl. 19.00. Samtalen begynner kl. 19.30
cc: 50,-
Samtalen vil foregå på engelsk.

Program

February

March

April

May

December