LITTERATUR PÅ BLÅ:

Marina Warner: Gjenfortalte eventyr i samtidslitteraturen

debatter, samtaler og intervjuer

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Litteratur på Blå er stolt av å kunne ønske velkommen til en panelsamtale med Marina Warner, vinner av Holbergprisen i 2015, kulturhistoriker, mytolog og forfatter.

Samtalen vil ta utgangspunkt i Warners skjønn- og faglitterære forfatterskap, og diskutere gjenfortellingen av kjente eventyr i en feministisk kontekst. Vi vil se nærmere på eventyrfigurer- og motiver som Blåskjegg, sjalusi og seksuell mistenksomhet, samt Rapunzel-eventyret, “den gamle heksen” og marginaliseringen av kvinnelige skikkelser. Vi vil også diskutere eventyrenes rolle i samtidslitteraturen, og hvordan disse omskrives og omdannes i en moderne kontekst.

Samtalen vil bli holdt på engelsk.

I panelet:

MARINA WARNER, britisk skjønn- og faglitteraturforfatter, historiker og mytolog og professor i engelsk ved University of London.

JANNE S. DRANGSHOLT, forfatter, litteraturforsker og førsteamanuensis i engelsk litteratur ved Universitetet i Stavanger.

ALBA MOROLLÓN DIAZ-FAES, stipendiat i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun arbeider for tiden med sin avhandling “Queer(ed) Fairy Tales”.

Samtalen ledes av Julia Wiedlocha fra Litteratur på Blå-redaksjonen.

Program

June

July

August

September

October

November

December

January