KONSERT:

SOLD OUT! HATARI + Hysj + Kollaps

Det islandske bandet har skapt sjokkbølger i MGP-verden med sin BDSM-tekno

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Hatet vil seire!

Aiaiai… Hvor skal vi starte?

Det islandske Eurovision-bidraget har klart å røske opp det satte establisementet. De har vært uttalte mot vertsnasjon Israel, såpass at det i mars var snakk om at de kunne bli nektet innreise. Hjalp vel heller ikke på saken at Hatari utfordret Benjamin Netanyahu til en glíma-kamp – en belteopphengt, islandsk versjon av bryting. Vi får se om det blir noe av akkurat den kampen. Trioen har også vært ganske uttalte – med negativt fortegn – mot kapitalismens klamme hånd generelt og Trumps USA spesielt.

I det hele tatt er dette BDSM-tekno, skråstrek kunstprosjektet, i uttstrakt grad en stykk heit potet om dagen. Både politisk og musikalsk.

Innledningsvis ble det nevnt at hatet vil seire som oversatt er tittelen på bandets bidrag (Hatrið mun sigra) og mye ligger i tittelen får vi si.

Men Hatari er så mye mer enn bare en låt! Vi har hatt dem på radaren en stund og da vi så dem på Eurosonic tidligere i år ble vi månebedotten av sceneshowet til denne islandske gjengen som er satt til en eller annen form for retro cyberpunk-estetikk. Musikalsk får vi servert en streng meny basert på gode råvarer som tekno, industrial, synth og goth.

Uten tvil et høydepunkt uansett om du er Eurovision-entusiast eller ei.

 

HYSJ

Hysj har markert seg i Oslos undergrunn med et kompromissløst uttrykk og spinnvill energi. Hysj blander dansbar elektronika og skitten hip-hop for å finne deres unike sound i det moderne urbane landskapet.
Inspirert av hedonisme, flamboyante club kids og nordisk kulde har de skapt seg et særegent og personlig univers i tekstene. De holder DIY-etoset høyt hevet og står for all produksjon av musikken helt fra bunnen. Bandets energiske fremførelse skaper en intens liveopplevelse med den uimotståelige kombinasjonen av en sterkt pressende atmosfære, dansbare rytmer og skamløs pop.

KOLLAPS

De post-industrielle australienerene i KOLLAPS lager primitivt bråkmakeri som bør trigge støyfoten til de som har en hang til dekonstruerende musikk

Program

January

February

March

April

May

December