KONSERT:

Lumen Drones

dronerock og improvjazz leker stolleken

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Vi har ikke mer enn rukket å komme oss over hvor fantastisk bra det andre albumet til Lumen Drones, ‘Umbra’ er, før vi endelig kan bekrefte at Haugesund- trioen kommer til BLÅ den 7. februar!

‘Umbra’ ble sluppet på Hubro den 08.11.2019 og har på kort tid rukket å bli hyllet av en samlet nasjonal, så vel som internasjonal presse som et mesterverk.
Hele fem år etter gruppens oppsiktsvekkende, selvtitulerte debutinnspilling, den gang på ECM Records, markerer det etterlengtede oppfølgeralbumet et betydelig sprang fremover.
Ikke mindre eksperimentell enn forgjengeren, og absolutt ikke mindre oppslukende i lytteropplevelsen.

Over ni spor som varierer fra to til seks minutter i lengde, skaper Nils Økland (fele), Per Steinar Lie (gitarer) og Ørjan Haaland (trommer) en helt overbevisende musikalsk verden der de konvensjonelle grensene som skiller forskjellige stiler ser ut til å forsvinne. Nøyaktig hvilken type musikk dette kan være, og hvor det kan komme fra, slutter å spille noen rolle når man setter seg ned for å lytte til albumet. Hver melodi har sin distinkte identitet, og setter seg på hjernen før du aner ordet av det. Ved gjentatt eksponering og nøye oppmerksomhet er albumet i sin helhet som en endeløs gullgruve, som bare fortsetter å gi, for hver eneste gjennomlytting.

Nils Økland: Hardingfele og fiolin
Per Steinar Lie: Gitar
Ørjan Haaland: Trommer

Program

February

March

April

May

December