DOBBELKONSERT:

Matmos (US) + Stella Chiweshe (ZW)

Resirkulert plastelektronika vs. Mbira-dronningen fra Zimbabwe

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

STELLA CHIWESHE – MBIRA-DRONNINGEN AV ZIMBABWE

Den 71-årige Stella Chiweshe er udiskutabelt en av Zimbabwes mest profilerte artister, en prominent stjerne på kartet når vi oppsummerer den første æraen av såkalt verdensmusikk på 80- og tidlig 90-tall.
Siden den gang har det vært litt stille rundt Chiweshe, men frykt ikke! Dette er i ferd med å endre seg fullstendig nå som hun tar like tradisjonelle som vitale Mbira-musikk med inn i fremtiden, godt hjulpet av Glitterbeat som i september 2018 slapp Stella Chiweshe’s nye og særst etterlengtede album – Kasahwa – en samling av noen av hennes tidligste innspillinger.

Mbira er betegnelsen på instrumentet og stilen i ett. Mbira er bl.a. mediumet som brukes til å etablere kontakt med åndene av de avdøde. Det er blant annnet dette som gjør en fremføring av Stella Chiweshe til noe langt mer enn bare en konsert.

 

MATMOS – PLASTKONGENE FRA USA

Den nyskapende og konseptuelle elektronika-duoen som tidligere har samarbeidet med storheter som Björk, Maja Ratkje, Anthony fra Anthony and the Johnstons, Sun Ra Arkestras Marshall Allen, elektronikatrollet Keith Fullerton Whitman (og så videre) kommer til Oslo for å spille sin første konsert etter slippet av albumet ‘Plastic Anniversary’ som kommer 15. mars på Thrill Jockey
Konseptet rundt albumet er like konseptuelt som det er dagsaktuelt; alle samples er er hentet fra en gjenvinningsstasjon for plast. Resultatet er umiskjennelig Matmos – leken boblete elektronika krydret med en delikat dose avantgardisme.

Program

February

March

April

May

December