SLIPPFEST:

UTSOLGT! Mayflower Madame + Takomaha

Oslo Rock Noir

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Mayflower Madame markerer utgivelsen av sitt kritikerroste nye album “Prepared For A Nightmare” med konsert på Blå! Oslobandet har i lengre tid gjort seg bemerket for sin karakteristiske miks av hypnotisk post-punk og atmosfærisk psykedelia, og har blitt sammenlignet med band som The Cure, Bauhaus, The Jesus & Mary Chain og The Black Angels. De albumdebuterte i 2016 med “Observed In A Dream” som høstet stor anerkjennelse i inn- og utland og brakte dem ut på flere turnéer på både det amerikanske og europeiske kontinentet.

Årets etterlengtede oppfølger, “Prepared For A Nightmare”, viser et band som både har blitt mer særegent og variert, og igjen har mottakelsen blant anmelderne vært strålende. Albumet ble sluppet digitalt den 27. mars, mens den fysiske utgivelsen (vinyl/CD) ble utsatt til 12. juni pga Covid-19. Bandet måtte også avlyse turnéplanene i USA og Europa og gjør dermed (foruten en live-stream fra Kulturkirken Jakob i mai) årets første konsert på Blå.

“Wildly addictive mix of post-punk, shoegaze and psychedelia. Utterly superb.” – Louder Than War

“Mayflower Madame adorn black hearts on the sleeves of their leather jackets with a sense of pride, and so they should.” (8/10) – Under The Radar Magazine

“Musikken er ankret opp i de dystrere, men deilig fengende delene av 80-tallsscenen. Lydbildet er skarpt og huggende, fullt av fresende uro og energi.” (5/6) – Klassekampen

 

Takomaha fikk for alvor vind i seilene etter en konsert for et stappfullt Revolver under Øya festivalens klubbdag i 2018. De har på kort tid høstet lovord om sin blanding av rockens bastardsjangre; kraut, drone og noise fra konserter under Trondheim Calling, Musikkfest (BLÅ), Fjellparkfestivalen og Klubb Øya 2019 (Vulkan Arena).

Med besetning bestående av medlemmer fra band som Solstorm, Yokii og Tremoro Tarantura, slapp de i 2018 første smakebit av den etterlengtede fullengderen, innspilt og produsert av Milton von Krogh (Pirate Love, Skalla, Årabrot, som ferdigstilles mot slutten av 2020.

Fremdeles ikke overbevist?

Her er Subjekts dom etter Trondheim Calling:
“Med sitt eksperimentelle og kosmiske sound, prydet med samples, gitarer, suggererende bass, og en sterkt visuell estetikk som speiler det gjennomførte lydbildet, appellerer Takomaha til flere deler av persepsjonsanlegget og sansesystemet.” (Ida Madsen Hestman)”

Program

February

March

April

May

December