KONSERT:

Mimmi

renessanse pop

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 220,—

Etter godt over et år med smakebiter og konserter, på toppen av en gryende karriere som skuespiller, er Tromsø-artisten MIMMI endelig klar for å gi ut sitt etterlengtede andrealbum!

Som på de allerede utgitte singlene leker MIMMI stadig med sjangre, uttrykk og historiefortelling. Albumet har fått navnet «Semper Eadem» etter dronning Elizabeth 1. av Englands motto «Always the same», og er både ekstravagant og nedtonet på samme tid. Selv har MIMMI valgt å kalle sjangeren for renessanse-pop, som er det som best omfavner både det visuelle, musikalske og tekstlige universet hun beveger seg i om dagen.

Gjennom låtene følger vi jeg-personens tanker og kvaler mens hun sitter fast på bunnen av en brønn, beleilig nok forkledd som dronning Elizabeth 1. selv. Albumet handler om å bryte med sin egen stereotypi, bryte med den rollen man har valgt eller fått tildelt. Man må ta kampen og tørre å stå i seg selv.

– Jeg har latt meg inspirere av dronning Elizabeth 1. Både henne som person, tidsepoken, kostymene og musikken. Det har gitt meg mulighet til å utforske min egen musikk og meg selv som menneske på en ny måte. Bli født på ny på et vis, sier MIMMI om prosessen med albumet.

«Semper Eadem» er spilt inn i studioet til Subsonic Society, som også er plateselskapet hennes. Det produseres av Vegard Kleftås Sleipnes og MIMMI selv, mens bl.a. Torgeir Waldemar, Ole Alexsander Halstensgård og Anders Møller har en finger med i spillet som musikere og samarbeidspartnere. I 2014 albumdebuterte MIMMI med kritikerroste «Storm» på plateselskapet Subsonic Society Audio.

Siden den gang har hun spilt By:larm, deltatt i Stjernekamp på NRK, og samarbeidet med alt fra kultbandet KUUK til Nico & Vinz, til Bugge Wesseltoft og Øystein Greni. Videoen til låta «PINK+SILVER» fra albumet har i skrivende stund over 100’000 visninger bare på Facebook og fanget oppmerksomheten til folk over hele verden. Med den siste singelen fra albumet, «Worries» startet MIMMI også samarbeidet med det tyske selskapet Backseat PR, noe som allerede har resultert i radiospillinger og skriverier i utlandet.

Program

January

February

March

April

May

December