OSLO WORLD:

MINA (EC) // Klubb: KUUK

Time, date & age restrictions 22:00 20+
Tickets Get tickets 170,—

Fremtiden er kvinnelig! Når MINA – en 24 år gammel rapper bosatt i Quito – lirer av seg sine ildsinte linjer, virker det ikke bare som hun agerer på vegne av seg selv. Også frustrasjonen til hennes mor, bestemødre og oldemødre ser ut til å boble opp til overflaten.

Fordi hennes musikalske prosjekt i stor grad dreier seg om selvstendiggjøring fra samfunnets stereotypier, følger den avantgardistiske produksjonen – signert Ivis Flies og Mateo Kingman – som en logisk konsekvens. I MINAs soniske univers fusjoneres rasende politisk hiphop á la Public Enemy med spinnville tribale rytmer hentet fra footwork-sjangerens verktøybod. Resultatet er en futuristisk urmusikk hvor teknologiske nyvinninger vekker underbevisstheten til live.

Kun to singler – «Niña Mala» og «Infesta» – har så langt sett dagens lys, i tillegg til at hun har holdt konserter i et års tid. Men MINA har allerede gjort inntrykk. Sammen med Cumbia Queers, som hun varmer opp for under festivalen, representerer MINA et sjøskifte innen urban latinamerikansk musikk.

Den norske rapgruppen KUUK, som er kjent for sine eksplisitte tekster, tunge beats og eksplosive live-opptredener DJer både før og etter konserten. Forvent en heftig miks av hip hop, kuduro og andre heftige rytmer – KUUK har spilt over hele landet og etterlater seg alltid svette dansegulv.

Program

June

July

August

September

October

November

December

January