RELEASEKONSERT:

Misty Coast + Nina Nielsen

Drømmepopekspertene fra Bergen feirer album nummer 2!

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Misty Coast er drømmepop-barnet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust fra The Megaphonic Thrift. Høsten 2017 slapp de sitt kritikerroste debutalbum, som også ble nominert til Spellemannprisen for Beste Indie . Bergensduoen er nå klar med oppfølgeren, som de selv beskriver som et rebelsk Berlin-album. Alle låtene ble til under et 2 måneders opphold i Schoneberg vinteren 2018, og man kan nesten kjenne lukten av innrøkte kneiper og iskald eksos. Frøkedal og Myklebust tok med seg hjemmestudioet sitt på flyet til Tyskland, og forvandlet stua i leiligheten om til en musikalsk lekeplass. I et kaos av trommemaskiner, gitarer, pedaler, mikrofoner og ledninger, skapte de selve lyden av et intensivt opphold i Berlin. Låtene snirkler seg rundt sterke
gitarhooks, sløye basslinjer og fengende, drømmende vokalmelodier. Der førsteplata hvilte på minimalisme og statiske, programmerte trommebeats, er oppfølgeren preget av Kim Åge Furuhaug (Orions Belte, Great News, Bloody Beach) sitt ville, smakfulle trommespill. Som produsent Matias Tellez så godt beskriver det: “Denne platen gir meg lyst til å gå ut og sparke i ting!”

 

Nina Nielsen er nok et nytt navn for mange, men hun har allerede flere år bak seg som låtskriver og artist. Hun har blant annet jobbet med Thomas Dybdahl siden 2010, både som tekstforfatter og som korist i Dybdahl sitt band. Samtidig har hun jobbet kontinuerlig med sine egne låter, og nå slipper hun debutalbumet ”Traveling Without You” Tenk David Lynch/Julee Cruise møter Nick Drake.

Nielsen vokste opp i Canada og etablerte seg først som artist i Toronto og Montreal. Nå skal hennes vakre og atmosfæriske folklåter endelig bli presentert for det norske folk. Låtene handler om et liv splittet av geografiske avstander og reflekterer over den ensomheten som er prisen for følelsen av frihet. Nielsen utga EP-en «Love and Terror in the Wilderness» på Biophon Records (Biosphere) i 2012. Den fantastiske stemmen og det mørke uttrykket som kjennetegner henne blir forvandlet til et mer kontrasterende lydbilde på debutalbumet.

Program

January

February

March

April

May

December