MOTVIND 2018:

Thurston Moore & Mats Gustafsson + TORG + Kim Myhr & Kjell Bjørgeengen + Brødrene Kjorstad

Festivalen for deilig grenseoverskridende musikk

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 300,—

19.30 – Brødrene Kjorstad
20.30 – Kim Myhr & Kjell Bjørgeengen
21.30 – Torg
22.30 – Thurston Moore & Mats Gustafsson

BRØDRENE KJORSTAD:
Tross sin unge alder har brødrene Hans og Rasmus Kjorstad etablert seg som toneangivende musikere i miljøet for norsk folkemusikk, jazz og improvisasjon.
Debutplata deres “Pusinshi Ulla” vant i fjor Folkelarmprisen i Åpen klasse.
De har hver for seg mange musikalske baller i lufta, men har allikevel funnet tiden til å spille sammen med Anders Røine og Hans Hulbækmo i Reolo og å utgjøre backingbandet til Torgeir Vassvik.
Brødrene utviser en uredd, men respektfull tilnærming til tradisjonsmaterialet. De har et uttalt ønske om å få frem det rå og upolerte i den norske folkemusikken.
Under Motvind vil de i tillegg til felespillet sitt, presentere nytt materiale for langeleik og seljefløyte!

KIM MYHR & KJELL BJØRGEENGEN:
Gitarist og komponist Kim Myhr har de siste ti årene etablert seg på den internasjonale samtidsmusikkscenen. Han har skrevet flere verk for Trondheim Jazzorkester og forskjellige besetninger, turnert med band som Mural, The New Songs og Electric Daisy.
Allikevel er det kanskje som soloartist han har fått aller mest oppmerksomhet. Hans tredje soloplate “You / Me” kom i fjor, og den er noe så sjeldent som en samtidsmusikkplate som blir hyllet i mainstreammedier som VG og The Guardian.
Han har i lengre tid samarbeidet med kunstner Kjell Bjørgeengen, som gjennom førti års virke har bygd seg opp et internasjonalt rykte som skulptør, installasjons- og videokunstner.
I dette samarbeidet jobber han med analog film og skaper i samspill med Myhr en intens og unik sanselig opplevelse!

TORG:
Torg er et band ledet av den svenske pianisten Johan Lindvall, som har vært bosatt i Oslo i syv år.
Bandet består av flere av de mest ettertraktede unge jazzmusikerne Norge har å by på: Adrian Myhr, Magnus Nergaard, Jan Martin Gismervik, Christian Winther, Torstein Lavik Larsen, Anja Lauvdal og Heida Mobeck.
Lindvall gjorde seg først bemerket som jazzpianist, før hans fascinasjon for minimalisme ble hans hovedfokus. Lindvall er også å høre ilag med Mette Henriette og Jessica Sligter og i band som Antler.
Torg sitt andre album, som kom tidlig i 2018, viser en helt ny side av hans kunstneriske virke: minimalistisk og dansbart, repetitiv og kantete.
Torg er lyden av unge jazzmusikere som lager festmusikk!

THURSTON MOORE & MATS GUSTAFSSON:
Thurston Moore ble som frontmann i det alternative rockebandet Sonic Youth et ikon. Etter nærmere tretti års virke ble bandet lagt på is i 2009, men Moore har fortsatt sin aktive musikerkarriere, både som soloartist og med sin Thurston Moore Group.

På Motvind skal han spille med den svenske saksofonisten og bandlederen Mats Gustafsson. Der Moore er kanonisert som kongen av indierock, har Gustafsson etablert seg som en verdensstjerne i jazzverden med band som The Thing, Gush og Fire!, i tillegg til tette samarbeid med flere sentrale improvisasjonsmusikerne. Gustafsson gjestet tidvis Sonic Youth på sent 90- og tidlig 2000-tall, og han og Moore har gitt ut flere duoplater sammen.

Knapt noen har bidratt mer til å rette den populærkulturelle oppmerksomheten mot improv, frijazz og eksperimentell musikk enn disse to.

Program

January

February

March

April

May

December