Oslo World 2019:

Dengue Dengue Dengue (PE)

dub, techno og cumbia !

Time, date & age restrictions 22:00 20+
Tickets Get tickets 300,—

Dengue Dengue Dengue har spilt på Oslo World en gang tidligere, på en klubbkveld på Blå i 2014. Da ønsket vi å gi publikum en smakebit på en ny bølge elektronisk musikk fra steder som Ecuador, Peru og Bolivia, musikkscener som få hadde noe forhold til i denne delen av verden. Bare siden den gang har mye skjedd på flere fronter – lokale plateselskaper og musikkmiljøer har lykkes med å grave i fellesnevnerne mellom lokal arv og elektronisk musikk, og en artist som Nicola Cruz fra Ecuador, har slått gjennom internasjonalt. Det samme har Dengue Dengue Dengue.

Duoen fra Lima blander dub, techno og cumbia med symbolikk fra peruviansk folklore og inkamytologi. Felipe Salmong og Rafael Pereira har et svært bevisst forhold til kulturarven de graver i. De opptrer i masker og sørger for å gi klubbkveldene sine en mystikk som stikker langt dypere enn gimmicken. De formidler en hel historie, uten at det føles klamt og påtatt – mer enn noe annet er det tydelig, og oppslukende. De representerer også en bredere tendens der folkekulturen og cumbiaen blir sett på gjennom nye linser, både på den hjemlige scenen og i naboland. Det har fått internasjonal oppmerksomhet – i et land som Peru har elektronikascenen fulgt hakk i hæl etter kjøkkenet som en kulturell eksport som utvider assosiasjonene utlendinger får av å høre navnet på landet.

Dengue Dengue Dengue fester på sitt vis et nytt grep om den velkjente magiske realismen – de puster liv i det fantastiske og fabulerende potensialet i et sted som Peru, dets arv og natur. På den måten er de også en del av en global orientering som vi i Oslo World åpenbart er opptatt av – hvordan lokal egenart gjøres universell, hvordan scener som både beveger seg “bakover” mot det opprinnelige og fremover, inn mot et sted der det opprinnelige så får nye betydninger og røper nytt potensiale, blir mer og mer sentrale. Det er en form for musikalsk futurisme som kommer til å prege verden fremover – og hvor interessen, på flere kontinenter, er stor. For Dengue Dengue Dengue har den interessen ført dem langt. De har spilt på klubbscener over hele verden – i sommer gjør de for eksempel et sett på Sonár, i tillegg til en rekke andre steder i Europa. Og så kommer de til Oslo World og Blå, med en flunkende ny plate i bagen.

Program

January

February

March

April

May

December