ØYAFESTIVALEN 2019:

Øyanatt: Eivør + Sea Change

Atmosfærisk alternativ pop fra Færøyene

Time, date & age restrictions 23:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

TICKET WITH ØYA PASS: 275 / WITHOUT: 325

EIVØR

Eivør lar seg inspire av den dramatiske naturen som er å finne på øysamfunnet der hun vokste opp, nemlig Færøyene.

Eivør er for tiden bosatt i København, og disse stedene bringer med en sterk kontrast som er å finne igjen i musikken hennes. De mørke melodiene mot det lyse og lette – alt sentrert rundt hennes fengslende vokal.

Hennes musikalske opphav er fra Færøysk folkesang og møte med elektronisk musikk. Musikken til Eivør har i MOJO blitt sammenlignet med Kate Bush, og hun har co-produsert soundtracket til BBC/Netflix sin flagskipserie The Last Kingdom.

Eivør sin siste utgivelse Slør inneholder denne dualiteten og gjenspeiles gjennom track som “Trøllabundin”: som er drivende alternativ-pop bygget rundt hennes komplekse vokal og hypnotiske trommer.

I en alder av 16 år lagde Eivær sitt første album, og selv om hun har entret sjangere som jazz og klassisk har hennes lidenskap for det eksperimentelle dratt hennes mot en mer elektronisk verden. Som en del av hennes musikalske utvikling har hun jobbet med beat-drevet musikken som innehar elementer av beatboxing og strupesang. Hun har blant annet latt seg inspirere av trip-hop pioneerer som Massive Attack og strupesang fra inuitter.

Eivør jobber nå med sitt neste album der hun lar seg inspirere av emosjoner og strukturene som forbinder de.

Eivør says. “I think that happens because I’m not trying to create for any particular crowd. I’m just trying to make the music that I’m yearning to hear myself—something that for me goes straight to the core of what it feels like to be a human in this world.”

 

SEA CHANGE

Sea Change er den Berlinbaserte musikeren og produsenten Ellen A. W. Sunde og hennes abstrakte elektroniske pop.
Hun debuterte i 2015 med albumet Breakage, og har med sin introverte synthpop og intime vokal spilt konserter over store deler av Europa.

Musikken hennes er blitt omtalt på steder som NME og Stereogum med ord som «oozes ambient cool» og «Futuristic whirlwind of emotion», om låtene som ble skrevet og produsert på et lite soverom på Majorstua i Oslo.

Etter å ha flyttet tilbake til Berlin utforsker hun på andrealbumet i større grad ytterpunktene av popmusikk i et mer trippy og suggererende lydbilde med modulære teksturer, pitchshifted vokal og klubbinspirerte beats.

Albumet er spilt inn og co-produsert av Andrew Baardsen i Luft Studio, og blir sluppet høst 2019.

Program

February

March

April

May

December