ØYAFESTIVALEN 2018:

Øyanatt: Sunkissed x Smalltown Supersound

Bjørn Torske +++

Time, date & age restrictions 22:00 20+
Tickets 150,—

Bjørn Torske
g-HA & Olanskii
Vinny Villbass
A:G
Ronny Rabalder
Daniel Vaz
Nico Coltsfoot

Sunkissed blir myndig, mens SmalltownSupersound feirer 25 flate! Steike å tida flyr. Med nytt album under vingene i sommer, måtte det bli Mester Bjørn Torske som stiller i boksen under stjernene. Det er duket for kake og balluba i dumpa!

Men snakker vi om tida, så tilhører den Bjørn Torske! Vel har han hold på med musikk enda lenger enn både Supa’n og Kjøsst’n, men om noe, så spår vi glatt at 2018 er Torskens år. Bjørns legendestatus hos dem som vet, er for lengst etablert. Etter smuglytting på det nye albumet Byen er det ganske så bænkers at han også tar resten av landet med storm nå (med forbehold om strandbartåkeprat i enkelte kanaler da).

Bjørn har vært med siden Brygga Radio i Tromsø på slutten av 80’tallet. Siden ble han en sentral skikkelse i Bergenscenen, og ikke minst en av våre mest produktive elektroniske musikere. Han har en lang og lysende diskografi bak seg, som blant annet inkluderer albumene Nedi Myra, Trøbbel, Feil Knapp, Kokning, Square One (med Prins Thomas), og nå i juli slippes altså det nye albumet Byen.

Bjørn har levert flere legendariske sett på Sunkissed oppigjennom, både som dj og live artist. Særlig huskes settet på Fabrikken i 2007, da Bjørn Torske og Per Martinsen kombinerte kokekonkurranse med live techno fra scenen. At de faktisk klarte å lage hver sin gryte høyst edibel pasta, mens hele huset hadde hæla i taket, står det full respekt av! Mange husker nok også livesettet fra Sunkissed:live, da hen snudde Indigo på hue et par år senere. Dj settet hans fra Nordic Disco Lights festen på Sunkissed var er også et klart høydepunkt her på bruket. Nå har vi han klar for ny runde under stjernene, og det gledes!!!

g-HA & Olanskii sniker også inn under SmalltownSupersound paraplyen denne kvelden. Det er riktignok 11 år siden Sunkissed miksen kom ut, men den står fortsatt som et sentralt dokument over norsk elektronisk musikk. g-HA & Olanskii har da også holdt koken helt i bølgefronten siden det glade nittitall, de siste årene som residents på både Sunkissed og Frædag på Jaeger.

Vinny Villbass har vært en aktiv produsent siste årene, med et knippe krem 12″ere på etiketter som Eskimo Afro Art, Trunkfunk og Beatservice. Villbasse holder også styr på Badabing skuta, og er passe myndig han også som resident på Sunkissed.

Ute i sola holder lettmatros Nico det sprettent sammen med Ronny Rabalder, A:G og Daniel Vaz.

Program

January

February

March

April

May

December