KONSERT:

Pål-Kåres Elektroshop

leken elektronika

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 220,—

To av musikk-Norges fremste bakmenn inviterer deg opp i lekegrinda si!

Pål-Kåres Elektroshop ble til da trommeslager Pål Hausken og komponist og produsent Kåre Chr Vestrheim kjørte en lastebil med trommer, modulærsynther og elektronikk ned til Vestrheims småbruk i Østfold, og lot alle musikalske regler bli igjen hjemme. Ideen om Elektroshop hadde lenge vaket under overflaten, men først nå skulle bakmennene ta seg den store friheten og skape musikk på sine egne premisser.

Pål Hausken startet karrieren i den kritikerroste jazztrioen In The Country, og har det siste tiåret vært en av landets travleste trommeslagere. Han har turnert sammen med et bredt spekter av artister og har satt sitt preg på utgivelser av Thomas Dybdahl, Ida Jenshus, Frida Ånnevik, Solveig Sletthjel og mange flere.

Kåre Chr Vestrheim, som nok en gang er nominert til Spellemannprisen for Årets Produsent, har stått bak suksessplater med flere av landets fremste artister – Highasakite, Odd Nordstoga, Marit Larsen og Motorpsycho, for å nevne noen. Med dette prosjektet tar Vestrheim endelig steget frem på scenen igjen, etter mange år som Norges kanskje aller mest sentrale musikalske bakmann.

I løpet av en uke med lange og inspirerte innspillingsdager på småbruket i Østfold, ble duoens debutalbum til. Lyden av bjørkeved, knirkende dører, fuglekvitter og gullstøv fra Vangelis maler frem miljøbeskrivelser, mens Hauskens dype trommelyd og Vestrheims atmosfæriske synther løper som en rød tråd i duoens musikalske fortelling.

Resultatet er et album som blant øyeblikk av lavmælte, kontemplerende stemninger gir oss heftige og medrivende instrumentell musikk der blandingsforholdet mellom elektronika og improvisasjonsmusikk er som med annen sterk og potent saft: Halvt om halvt.

«Wooden Glory» slippes på HUBRO høsten 2019.

Program

January

February

March

April

May

December