KONSERT:

PiP Natt: Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists + La Redada (MX)

space jazz disco funk med Norges beste liveband

Time, date & age restrictions 23:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Når festivalportene stenges i Sofienbergparken på Grünerløkka 13.- 15. juni, fortsetter PiPånden videre på BLÅ!

 

DR. KAY AND HIS INTERSTELLAR TONE SCIENTISTS

Glem den samlede cv’en til Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists, selv om den mer og mer ser ut som et kresent, men omfattende sammendrag av det aller mest spennende som skjer innenfor norsk åpen klasse-musikk og omegn. Det er uansett ikke slik at man kan tenke seg fram til hva dette er, eller hvordan det føles å se dem, av enkeltdelene. Har du sett Dr. Kay? Virkelig SETT dem? “Nei, men jeg har jo sett Large Unit, Gard Nilssen-trioen, greiene til Lassen, en del Mutual Intentions-greier, så, eh” FEIL SVAR. Eller, det vil si, godt jobba, hyggelig at du følger med, jævlig Bra Saker, alt det der. Men allikevel.

Og mens du er i gang, glem de åpenbare knaggene du kan henge dette bandet på, om enn for en stakket stund. Det er ikke det at den fargerike og mangefasetterte lisensen fra de afrofuturistiske storhetene ikke fremdeles ligger pent sammenbrettet i hanskerommet på doktorens intergalaktiske Toyota Yaris. Det er ikke det at det er irrelevant at den hovedåren har fått selskap av små postitlapper fra ulike verdenshjørner og tider, viktige sjangere som Fusion og Vanlig, steder som Øvre Blindern og radioteaterstudioet på NRK Marienlyst, barne-tv-figurer som Onkel Reisende Mac og (mer nylig) kulturelle undergrunnsfenomener som norsk wrestling.

Du kan bruke alle disse tingene til å skru det som skjer på en gig med Dr. Kay and his interstellar Tone Scientists fra hverandre, du kan ha rett, kanskje du til og med klarer å “avsløre” hva de holder på med, men du vil ha skjønt greia like mye som det å pelle fra hverandre en kulepenn og trimme fjæren gjør deg skikket til sommerjobb hos Bic eller Pilot. For pointet, min venn, er ikke å skjønne greia, men å bare bli med og se hva som skjer. Doktoren og kompani spiller for de tykke og de smale, for gamle og de unge. De spiller kanskje aller mest for de som synes de tre foregående avsnittene var fulle av urelaterbart vrøvl. Og det er jo de aller fleste. Så ta med deg mora di og åpn øra. Med litt flaks og litt velvilje får du høre hvorfor Blås egen vriompeisbooker Sten Ove Toft mener de er Norges (les: UNIVERSETS) beste liveband.

LA REDADA (MEXICO)

Denne sekstetten inneholder like mye pulserende liv som hjembyen sin, verdens 5. største by, megabyen Mexico City. Bandet resirkulerer stemning og stil fra latinamerikansk musikk fra 30- til 70-tallet til en herlig meksikansk gryte.

Selv om selve bandet er rykende ferskt så har samtlige medlemmer fartstid fra en rekke forskjellige scener, alt fra surf, elektronika, tropical og støy. Noe de også bringer videre i La Redadas psykedeliske cumbia.

De har allerede delt scene med artister som Brian Wilson (The Beach Boys), Devendra Banhart, Seun Kuti, Ty Segall og Black Rebel Motorcycle Club for å nevne noen. Selv hipsterblekka Noisey mente i fjor at dette er det latinamerikanske bandet du burde bemerke deg. Vi er forsåvidt enig.

Dette blir varmt, svett og alt annet enn stivt!

Program

February

March

April

May

December