KONSERT:

Posh Isolation: Croatian Amor + The Empire Line + Vanity Productions + Varg

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Den danske kred-labelen Posh Isolation har tatt verden med storm de siste årene og kan glimte med en hel haug av kult-utgivelser. Vi har invitert dem til Oslo for å gi oss litt av hva som beveger seg i Posh-materien for tiden og har gleden av å gi dere en helkveld med:

CROATIAN AMOR
Croatian Amor er soloprosjektet til Loke Rahbek fra København. Han er kjent for sitt engasjement i det danske plateselskapet Posh Isolation, i tillegg til en rekke andre prosjekter som Damien Dubrovnik, Lust for Youth, Vår og nå aktuell med den elektroniske kvintetten Body Sculptures.

I prosjektet Croatian Amor bruker han post-industrielle elementer med pop som grunnlag. Det er ofte en sterk narrativ følelse i utgivelsene, med filmatiske trekk i den synth-aktige musikken. Tematisk dreier det seg om kommunikasjon og relasjoner, spesielt hvordan dette endres over tid. Det er et element av fantasi, eller kanskje til og med science fiction, men gjennom en stort sett fiktiv og fargerik plattform, utforsker Croation Amor et veldig reelt og aktuelt tema.

THE EMPIRE LINE
Ut av en etterhvert profilert skandinavisk elektronika-scene, kommer trioen The Empire Line. Det er Jonas Rönnberg – best kjent for sitt Varg-prosjekt, og som halvparten av Northern Electronics labalet, Christian Stadsgaard – med i den danske duoen Damien Dubrovnik og en av grunnleggerene av Posh Isolation, og støykunstneren Isak Hansen, bak Iron Sight-prosjektet som utgir på Moral Defeat og Total Black. Sammen bruker de tre artistene sin karakteristiske bakgrunn til å skape elektronisk musikk. The Empire Line er forenet i en ambisjon om å blande moderne dansemusikk med punkrockens katarsis.

Etter en rekke live-opptredener er The Empire Line kjent for sin intensitet etter å ha forlatt dansegulvene rundt i Europa i en tilstand av absolutt rave-ekstase. Empire Lines debut-EP «’Syndicat de la Couture» kom ut på Shifted’s Avian Imprint, og trioens er aktuell med en kommende LP som utgis på Northen Electronics.

VANITY PRODUCTIONS
Vanity Productions er soloprosjektet til Christian Stadsgaardst, en sentral person på den moderne, nordiske og elektroniske musikkscenen. Sammen med Loke Rahbek flytter Stadsgaard seg fra den høyt anerkjente Posh Isolation-tradisjonen og skaper den eksperimentelle duoen Damien Dubrovnik. Nyligst beryktet for The Empire Line, et prosjekt med Jonas Rönnberg og Isak Hansen.

I landskapet mellom elektronisk eksperimentering, atmosfæriske teksturer og hypnotisk dynamikk er Vanity Productions både sensibelt og sterkt, med gjennomtrengende selvsikkerhet og impulsivitet. Stadsgaard, som den danske analoge støyveteranen han er, fokuserer nå på det digitale lydbildet og utforsker følelsesmessig dybde og skjønnhet. Med en melankolsk tilnærming forteller Vanity Productions historiene om Tinder-romantikk i Ipadens tidsånd.

VARG
Det arbeid som Jonas “Varg” Rönnberg har klart å produsere og slippe ut i løpet av bare noen få år, er nesten ufattelig. Manifestasjonene ser ut til å strømme uendelige og bare mengden er imponerende nok i seg selv. Enda mer utrolig er det at han på en eller annen måte alltid holder en utrolig høy standard i sine produksjoner.

I den siste utgivelsen av the Nordic Flora-serien, viser Varg nok en gang at han er villig, så vel som kapabel, til å pushe grensene for hva techno kan og bør være i stand til å kommunisere. Skjulte beskjeder blandet sammen gjennomtrengende elementer fra techno-musikkens kjerne, fremført på en så selvsikker og fokusert måte at det nesten virker instinktivt. Med en stadig økende tilstedeværelse forsvarer Rönnberg den dekadente overdoseringen for vår tids undergrunnsmusikk.

Program

February

March

April

May

December