KONSERT:

Rasmussen/Corsano Duo

jazzkanonen lades!

Time, date & age restrictions 20:00 18+
Tickets Get tickets 160,—

Duoen har siden den første konserten sammen i New York 8. oktober 2013 spilt seg gjennom flere kontinenter og utgitt to album sammen – A View Of The Moon som duo i 2018 og Star Spangled Voltage (2016) som trio med Paul Flaherty som de for øvrig turnérte med så sent som i juli.

Men som duo så er de helt unike. Men den klassiske fingerspitzengefühl få eller andre klarer å nå opp til så beveger de seg nakent og ærlig gjennom både øs pøs primalrabalder og beroligende, konservatorisk ettertanke.

Rasmussen/Corsano Duo har alt, men hva vi kan forvente kan vi ikke fortelle dere før etter konserten.

METTE RASMUSSEN er en dansk saksofonist med base i Trondheim. Man er ikke bevandret i jazzens mystikk om man ikke kjenner til Rasmussen fra før av. Hun er en av de mest aktive jazzmusikerne vi har om dagen og mesteparten av året har/går til å turnere med artister som Godspeed You! Black Emperor, Sofia Jernberg, MoE, og Zeena Parkins for å nevne en brøkdel.

CHRIS CORSANO burde ikke være et ukjent navn for noen som noensinne har hørt musikk. Frijazz, improv, rock eller støy? Spiller ingen trille for trommisen som har holdt på siden 90-tallet. Trenger du namedropping så har han spilt med Björk, Jandek, Okkyung Lee, Joe McPhee, Jim O’Rourke, osv, osv.

Katalogen teller rundt 150 album (!) og lovordene står i kø for å hylle den allsidige bøtteklaskeren:
Rolling Stone har omtalt han som en “powerhouse drummer”, The New York Times kan siteres på “a peripatetic ace of the avant-garde” mens The Wire topper med “arguably the most riotously energetic and creative drummer in contemporary free jazz”. I 2013 ble han til og med i Spin Magazine som en av de 100 beste trommeslagerne innen alternative musikk.

Program

February

March

April

May

December