KONSERT:

Slum Village

hip-hop

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Slum Village personifiserer leken, jazztung og tilbakelent hiphop som få andre grupper. Rapen deres er ondskapsfull og soulbeatene deres er komplekse, men samtidig frie og preges av nettopp det: soul.

Den legendariske Detroit-trioen Slum Village ble startet av barndomsvennene T3, Baatin og produsentvidunderbarnet J Dilla på begynnelsen av 90-tallet. De spilte inn debutalbumet Fantastic på én uke i J Dillas kjeller i 1996. Et album som til slutt ble en sagnomsuste bootleg-klassiker og først nådde et bredere publikum ved det offisielle utgivelsen i 2006. I mellomtiden klarte de å gi ut milepælen Fantastic, Vol. 2, som ytterligere foredlet Dillas komplekse, men likevel tilbakelente beats og inneholdt gjesteopptredener fra artister som D’Angelo og Busta Rhymes.

Siden den gang har gruppen rukket å gi ut ytterligere syv studioalbum og anerkjente hiphop-hymner som Selfish. De har skåret sin egen groove i neo-soul og jazzy hiphop og har blitt rost av lyttere og kritikere så vel som andre artister (Kanye West og Questlove hevder å ha blitt inspirert av lyden deres).

I løpet av årene har konstellasjonen endret seg ved et par anledninger, inkludert Detroit-rapperen Elzhi i årene 2002-2010. I dag turnerer originalmedlemmet T3 med produsent Young RJ. Ikke gå glipp av sjansen til å se denne ikoniske hiphop-gruppen på BLÅ i april!

Program

March

April

May

December