KLUBB:

Øya:Sunkissed 2019

Mental Overdrive [live] + Sunkissed Djs

Time, date & age restrictions 22:00 23+
Tickets Get tickets 150,—

Øya:Sunkissed 2019
MENTAL OVERDRIVE [live]
g-HA & Olanskii b2b
Vinny Villbass
Nico Coltsfoot
Ronny Rabalder
Le Capitan
Daniel Vaz

Endelig får Per Martinsen aka Mental Overdrive slippe seg løs på Sunkissed igjen! Og vi vet jo fra før at Metal Overdrive til de grader lever opp til navnet når knottene er stilt på 11 og mørket senker seg. Det blir i alle fall ikke første gang Per river taket og sender Blå på seilas ned Akerselva. Om fjoråret er noe å gå etter, er det bare å rive alt annet ut av kalenderen og innfinne seg i dumpa tidlig denne natta.

Sees under stjernene!

Mental Overdrive
Sammen med Biosphere og Bjørn Torske, utgjør Mental Overdrive den første bølgen pionerer innen norsk elektronisk musikk. Dette ble også grundig dokumentert i filmen, Northern Disco Lights: The Rise and Rise of Norwegian Dance Music (2016), som forteller den unike historien om hvordan norsk elektronika oppsto på 90-tallet.

Bak navnet finner vi Per Martinsen, også kalt technobestefar, med en enorm mengde utgivelser på labler gjennom tre tiår, som R&S, SSR, Discfunction, Smalltown Supersound, Airtight, Music Man, Virgin, Full Pupp og sitt eget Love OD Communications. I 2014 vant han Spellemann for albumet, «Everything Is Connected» . I 2017 slapp Mental Overdrive intet mindre enn to album, først «Hardware» på det anerkjente, bergenske techno-selskapet Ploink, og deretter et «Epilouge» på Prins Thomas’ Rett i Fletta.

Mental Overdrive er også kjent for de mange legendariske konsertene han har holdt rundt i verden, sist når han headlinet klubbteltet på Øya’2017. For tiden består konsertene hans av nøye skruing på en svær telefonsentral av en modulærsynth, som han eksperimenterer seg frem til danserytmer rundt komplekse lyder.

g-HA & Olanskii har holdt koken helt i bølgefronten siden det glade nittitall. Både som Herr og Fru Sunkissed, og som residents på Jaegers fredagsflaggskute aka Frædag. I det siste er de to oftest observert i tett back to back formasjon, også således denne vakre sommernatta. Litt snålt egentlig, men det tok nesten 20 år som dj-radarpar før de to faktisk smeltet sammen til en fullkommen festmaskin.

Vinny Villbass har vært en aktiv produsent siste årene, med et knippe krem 12″ere på etiketter som Eskimo Afro Art, Trunkfunk og Beatservice. Villbassen holder også styr på Badabing skut når han ikke er sidevogna på Sunkissed mopeden (eller var det omvendt …). Uansett er mannen en soleklar festkanon på dekk som sørger for at dette garantert blir Sunkjøsst balluba som vanlig!s

Ute i sola holder ‘Sunkissed Soundsystem’ deg varm om hjertet! I år med følgende kransekake bak spakene aka Nico Coltsfoot, Ronny Rabalder, Le Capitan og Daniel Vaz.

Vær Sunkissed!

Lørdag 10 August på Blå
Ute 17:00 – 22:00 // gratis
Inne 22:00 – 03:00 // 160+avgift // 130+avgift m. Øya billett eller forsalg // 23 år ID

Program

February

March

April

May

December