KONSERT:

The Handsome Family (US)

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

FKP Scorpio Norge og BLÅ presenterer:
The Handsome Family

The Handsome Family feirer 20-årsjubileum av «Through The Trees»!

The Handsome Family består av ekteparet Brett og Rennie Sparks, og har eksistert siden første halvdel av nittitallet. Med sin herlige blanding av folk og country har de opparbeidet seg et stort publikum både i USA og Europa – noe som ikke er så rart da musikken deres treffer utrolig bredt.

Duoen var sentrale i den glimrende sørstats- og Jim White-dokumentaren «Searching For The Wrong-eyed Jesus» (2003), et kompliment fra øverste hylle. Og som om ikke dét var nok, var det nettopp The Handsome Family-låten «Far From Any Road» som ble valgt til å fronte hver eneste episode av HBOs første sesong av den ellevilt gode serien «True Detective». Dette skaffet dem umiddelbart en bråte nye fans på begge sider av Atlanteren, og som endte med sjusifrede visninger på YouTube og et utall strømminger på Spotify og andre strømmetjenester.

Bruce Springsteen er fan. Ringo Starr er fan. De har fått låtene sine covret av artister som Jeff Tweedy, Amanda Palmer, Cerys Matthews, Christy Moore og Andrew Bird.

«The Handsome Family is by far the most talented, funniest, sweetest and genius couple in rock’n’roll since June Carter and Johnny Cash» sa ingen ringere enn The Rolling Stones’ Keith Richards.

Som et slags Lee & Nancy/Nick Cave & Kylie på syre, flekker de ut en bråte med morderballader, hvis tekster er så fullstappet av morbid lyrikk og finurlige historier at det er en fryd. Når de i tillegg har en helt fantastisk vokalbrytning mellom Bretts sjarkmotordype barytonvokal og Rennies uskyldsrene fløyelsstemme, kan det rett og slett ikke gå galt.

«Through The Trees – one of the 10 essential Americana records of all time» – MOJO

«The Handsome Family are as funny as fuck, as sweet as love, and as serious as death» – UNCUT

Program

February

March

April

May

December