KONSERT:

The Skull Defekts (SE) + Moon Relay + Altar of Flies

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 220,—

The Skull Defekts (SE)
Etter noen år som gitarist for bandet Kid Commando, startet Joachim Nordwall og den lokale trommehelten Henrik Rylander bandet The Skull Defekts. Sammen med noen viktige venner spilte de live første gang som support for Sunn O))) i Gøteborg i 2005. De ønsket å skape sirkulær, rituell og monoton rockemusikk, og spille inn og gi ut så mye som som mulig. Tre år gikk før The Skull Defekts fant sine to neste medlemmer; Jean-Louis Huhta på perkusjon og som elektronisk ansvarlig, og Daniel Fagge Fagerström på vokal og gitar. Hutha hadde vært i Anticimex og eide en kul denim dress og Fagge hadde spilt i en av de mest bråkete hardcore-bandene gjennom tidene, kalt 8 Days of Nothing. Dette gjorde dem til naturlige bandmedlemmer.

The Skull Defekts ga ut noen få album, en rekke singler og turnerte i Europa, Kina og USA, der de endelig møtte Daniel Higgs i Baltimore. De hadde møttes noen ganger før, og han var med på scenen allerede neste kveld på The Black Cat i Washington DC. Han ble fast med i bandet før de skjønte det selv, og de bestemte seg for å lage The Skull Defekts neste album, «Peer Amid». USA-turnéen i etterkant av denne utgivelsen ble høydepunktet for The Skull Defekts. De ble en maskin, som skapte grenseløs rockemusikk.

«At times our music made time stop for me, and I had deeply life changing situations playing our music. Music I had only dreamt about making. We were a band I would have loved to be a fan of
-Joachim Norwall

Ting forandret seg etterhvert da Higgs fokuserte mer på soloprosjekter og var mye på reise. Bandet spilte likevel inn albumet «Dances In Dreams Of The Know Unknown» sammen og spilte et par konserter i Europa og USA. I 2016 begynte de å jobbe med et nytt album, men denne gangen uten Hutha og Higgs. Energien var betydelig endret, og Nordwall bestemte seg for å forlate bandet samme dagen de skulle spille inn albumet. Likevel ble det enda ett viktig kapittel for The Skull Defekts. Det siste albumet kalt «The Skull Defekts» markerer slutten for bandet og er en viktig siste hilsen til de som har fulgt dem. Den bærer på ekkoet av historien, men er likevel noe nytt. Albumet bærer på en positiv desperasjon da de visste det ville bli slutten for The Skull Defekts. Miriam Wallentin ble med og brakte inn ny kreativitet, noe som ble viktig for albumet.

«This is our last album. The Skull Defekts has been an important part of our lives. It is no longer. We want to thank all labels we have worked with (especially Thrill Jockey Records who have been extremely supportive during the years), Regina our booking agent, promotors, past members and collaborators and thanks everyone who came to our shows and understood or didn’t understand our music. We do love you.»
-Joachim Nordwall

Moon Relay
Rockekvartetten Moon Relay spiller instrumentalmusikk som både stimulerer til hallusinasjoner, dans og eventyrlige tankerekker.I 2013 ga bandet ut en nå for lengst utsolgt tolvtommer på HUBRO, før de året etter slapp et kritikerrost debutalbum på Fysisk Format. Med det nye albumet «Full Stop Etc» vender de tilbake til HUBRO med et album som tar bandet i en enda mer kreativ og særegen retning.

«Full Stop Etc» skiller seg tydelig fra det selvtitulerte debutalbumet på mange måter.
Låtene er strammere arrangert, kortere og bandet har åpnet flere dører mot nye rom. Albumet har i større grad blitt til i studio denne gangen. Bandet ville gå litt bort fra et klassisk “rockeband i et rom” sound. De ville ta seg større friheter og lage et mer collage-aktig album. Albumet er spilt inn delvis i Malabar Studio og i bandets eget hjemmestudio over et lenger tidsrom, og senere mikset av støymusiker og produsent Lasse Marhaug. Resultatet er et kreativt album som både fenger og overrasker, og betydelig utvider band-universet.

Program

January

February

March

April

May

December