KONSERT:

TORG

Elementer av pop og jazz blandet med abstrakt lydkunst og dansbare rytmer

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 220,—

Dørene åpner 20:00 | Konsertstart 21:00

TORG er en samling av noen av de mest markante talentene på den norske jazz- og musikkscenen. Under ledelse av Johan Lindvall ga de nylig ut det sitt andre album «Palms, Beaches, Dreams», som kom ut på det splitter nye plateselskapet Earthly Habit. Som å dykke inn i en skog av ukjente symboler som kikker tilbake på deg med vennlige og kjente blikk; denne musikken er formet av et intuitivt band som styrer Lindvalls låtfragmenter dit de selv måtte ønske. Elementer av pop og jazz blandet med abstrakt lydkunst og dansbare rytmer – det kan minne om Herbie Hancocks «Head Hunters» som i sin tid klarte å forene avantgarde med populærmusikk.

«Palms, Beaches, Dreams» er catchy og melodisk, innovativ og original. Bandets medlemmer figurerer ellers i nyskapende poplandskap (Broen og Listen to Girl), på jazzetikkettene ECM og Hubro (Mette Henriette, Monkey Plot og Skadedyr), og i støy og fri improvisasjon (Propan, Oker og Ich Bin N!ntendo). Albumet er et bunnsolid resultat av de utforskningene denne unge sjangeroverskridende norske musikkscenen driver med. Torg albumdebuterte i 2015 med den helakustiske Kost/Elak/Gnäll på Jazzland Recordings. Denne gangen er lydbildet mer elektrisk, mer groovy, med flere instrumenter og en større produksjon. Likevel opprettholder de sin smakfulle enkelhet, der eklektiske inspirasjoner som Laurence Crane, Moondog, Portishead, Ahmad Jamal, Agnes Martin, Christian Wallumrød, Laurie Anderson, Amason, New Order og Gal Costa resulterer i et raffinert og unikt uttrykk.

Dagbladet skrev om TORG på by:larm i år: “Som å seile nedover ei elv på flytemadrass med en piña colada i fanget.”

Dagens Næringsliv skrev om plata: “Samler en haug av landets mest interessante musikere på torget.”

Morgenbladet om plata: “Og det er litt av et stjernelag, for dem som følger norsk musikk i venstre utkant, som fusjonerer dronete riff og rockige lyder, jazzig instrumentering og eksperimentelle innslag her. En plate der både musikere og låter er med å kurere tilløp til musikalsk agorafobi.”

INA SAGSTUEN vokal
JOHAN LINDVALL synth, piano
CHRISTIAN SKÅR WINTHER gitar
TORSTEIN LAVIK LARSEN trompet
ADRIAN FISKUM MYHR bass
MAGNUS SKAVHAUG NERGAARD bass, elektronikk
ANJA LAUVDAL synth
HEIDA MOBECK tuba, elektronikk
JAN MARTIN GISMERVIK trommer

Program

February

March

April

May

December