06.10.2023
Aparte Festival: Penny Arcade (US) + Drag Syndrome (UK)
+ HC Gilje & Justin Bennett (NO/NL)
fredag 6. oktober 2023
Dørene åpner:
16:00
Slutt:
20:00
Aldersgrense:
20 +
Billettpris:
NOK 250
Annet
eksperimentelt
drag
performance

Den eksperimentelle festivalen APARTE presenterer en sjelden bukett av artister som på ulike måter kan beskrives som overskridende og nyskapende.

Penny Arcade (US) er en performance-artist med bakgrunn fra avant garde-miljøet i New York på sent 60/tidlig 70-tall. Tenk Larry Rivers, Jackie Curtis, Patti Smith, Andy Warhol. Hun fremfører det prisvinnende verket Longing Lasts Longer, en slags memoir som dekker viktige epoker og ideer fra et heseblesende liv.

Drag Syndrome (UK) er, kort fortalt, en omreisende dansetrupp bestående av drag-artister med Downs syndrom. Siden oppstarten i en kjeller i øst-London i 2018, har kongene og dronningene i DS blitt et globalt fenomen, og alle Oslo-beboere med et hjerte for grensesprengende kunstuttrykk må rett og slett bare kjenne sin besøkelsestid!

HC Gilje / Justin Bennett (NO/NL) presenterer det improviserte performance-verket Mikro, som tar utgangspunkt i materiale funnet i nærområdet der verket finner sted. Via mikroskop, kontaktmikrofoner og video-loops tar duoen bokstavelig talt et dypdykk inn i materien.