14.10.2024
PRISMA / pres. av Luger
mandag 14. oktober 2024
Dørene åpner:
17:00
Slutt:
20:00
Aldersgrense:
20 +
Billettpris:
260 + avgift
Konsert
indie pop

PRISMA består av de to søstrene, Frida og Sirid, som vokste opp i Odense. Som tenåringer i 2014 begynte de å lage musikk, og med inspirasjon fra Agnes Obel, The Raveonettes og Trentemøller traff de en nordisk nerve som inviterer lytteren inn i et cinematisk og drømmende univers. Låtene er preget av deres atmosfæriske og polyfoniske vokal som svever på en produksjon av elektroniske lydbilder.

I november 2020 ga duoen ut debut-EPen «Here», som med sine seks sanger dannet en fortelling om livets syklus; fødselen, barndommen, ungdomstiden, voksen alder, død og gjenfødelse. I mai 2021 slapp de sin andre EP «Inside Out». Musikken har en in-your-face energi, en upolert kant, masse nerve, og i beste velgående: et samfunnsopprør. I 2022 ble de belønnet med prisen for ‘Årets nye danske livenavn’ for Danish Music Awards og den prestisjetunge Carl Prisen som ‘Beste rock-komponister’ i 2023. 19. april ble det etterlengtede debutalbumet «Something To Respond To» sluppet. I tider med global uro, bringer PRISMA med dette fornyet omtanke inn i deres anarkiske pop-harmonier! Albumet er en motreaksjon på en verden som brøler – et sted å søke og finne håp i sanger med identitet som på mangemåter gjenspeiler den greske betydningen av bandnavnet: noe med en skarp kant. Det er flerfarget støypop – som en nyoppfinnelse av ny rave med engleaktige vokalharmonier på toppen av uklare elektriske gitarer!

Mandag 14.oktober spiller de på Blå.

Denne konserten er støttet av Liveurope. Liveurope er det første pan-europeiske initiativet som støtter konsertarenaer i deres innsats for å promotere fremvoksende europeiske artister. Liveurope er medfinansiert av Creative Europe-programmet til EU og støttet av Nordic Culture Fund.